- Kjøp vann og mat for tre dager

USA ber befolkningen legge til side limbånd og boksåpner i tilfelle terror.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Australske myndigheter gikk tidligere denne måneden ut med nyttige tips og råd til befolkningen i en hverdag truet av terrorister. Nå gjør amerikanerne nesten det samme.

For å øke sjansene til å overleve et kjemisk eller biologisk terrorangrep, ber amerikanske myndigheter folk om alltid å ha tilgjengelig rent vann og matrasjoner for tre dager. Like før helgen oppgraderte myndighetene i USA alarmberedskapen til det nest høyeste nivået.

Myndighetene råder amerikanerne til å innrede et eget rom der de kan oppholde seg under og etter et angrep. Dette rommet bør forsegles med plast, og rådet er å ha nok tape, en saks, boksåpner, lommelykter, radio, og ekstra batterier klargjort. Ifølge Washington Post regner myndighetene New York og Washington DC som de mest utsatte områdene for et nytt terrorangrep.

- Det er på sin plass å informere innbyggerne om hvordan de skal forholde seg til et terrorangrep. Det er ganske likt hva folk har gjort i årevis, nemlig forberedt seg i tilfelle flommer, tornadoer, eller uvær, sier talsmann for innenriksdepartementet i USA, Gordon Johndroe, til avisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer