Kjøper 16-årig brud for 800 000

67-åring fra Romerike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 67 år gammel mann fra Romerike skal ifølge VG ha inngått en kontrakt med moren til en norsk 16-åring om ekteskap. Ifølge kontrakten skal 67-åringen betale 800 000 kroner for jenta som nå er 17 år gammel.

Jentas mor er fra et asiatisk land, mens faren er norsk. Jenta er norsk statsborger.

- Jeg vet at noen mener dette er menneskehandel, men dette er en skikk i det landet. Alle som skal gifte seg med en kvinne derfra, må inngå en slik kontrakt, sier 67-åringen til avisa.

Kjent mann

67-åringen har flere voksne barn fra et tidligere ekteskap. Ifølge en av døtrene, skal 67-åringen ha blitt helt oppslukt av den unge jenta for tre og et halvt år siden. Hun har også bedt politiet se på saken.

- Politiet har ikke gjort noe med dette. Vår far har vært en kjent mann her i kommunen, derfor gjør de ingenting med saken, hevder datteren.

Faren vil ha fakta på bordet

Jentas far er også sjokkert over kontrakten.

- Jeg har bedt ham holde seg unna henne før. Jeg vil gjøre det som trengs for å beskytte datteren min, og nå vil jeg ha alle fakta på bordet, sier han.

Fakta er at både politiet og utlendingsseksjonen på Romerike har sett på saken, og konkludert med at det verken er grunnlag for etterforsking eller å koble inn barnevernet.

- Den aktuelle kontrakten ble forelagt utlendingsseksjonen på Romerike, hvor påtaleansvarlig jurist konkluderte med at dette ikke var en sak politiet grep inn i. Ergo var det heller ikke noen sak for oss, sier lensmannen på Romerike til VG.

Jentas mor vil ikke kommentere saken overfor avisa, men bekrefter at hun kjenner 67-åringen.