Kjøper aksjer for 2,3 milliarder

En storfornøyd Kjell Inge Røkke rir igjen. Nå skal han bruke ufattelige 2,3 milliarder kroner på å styrke sin posisjon som kongen av Aker RGI. Advarende peke- fingrer bare ler han av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I går kveld ble det klart at finansmannen igjen bruker milliarder på aksjekjøp i Aker RGI. For 2,3 milliarder kroner sikrer Røkke seg ytterligere kontroll over konsernet, Norges mest aktive finansakrobat øker med det sin private eierandel fra 40 til hele 65 prosent.

Børsuro og mistillit

Skepsisen var stor i finanskretser da Kjell Inge Røkke tidligere i sommer la inn bud på samtlige aksjer i Aker RGI. De fleste mente budet var for lavt og at få ville slå til. Men analytikerne tok feil. Etter at antallet aksepter var telt opp i går ettermiddag, ble det klart at Røkke får kjøpe nær 12 millioner a-aksjer og 8 millioner b-aksjer i konsernet. Det er langt over forventningene, og kan delvis forklares med børsuroen de siste ukene. Kanskje har også enkelte storaksjonærer solgt sine aksjer i mistillit til Kjell Inge Røkke - ingen av selgerne ville vise ansikt i går kveld. Uansett er Røkke storfornøyd:

- Vi ønsket å bli en majoritetseier, og det er vi blitt. Det er jeg fornøyd med.

- Men at så mange vil selge kan også oppfattes som en mistillit til deg?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer