Kjøper fem respiratorer

LØRENSKOG (NTB): Sentralsykehuset i Akershus (SiA) øker nå kapasiteten på intensivavdelingen, fornyer utstyret med fem respiratorer og utvider med fire nye sengeplasser i tillegg til dagens seks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sykehuset skal også utvide antall oppvåkningsplasser med utstyr fra åtte til 15, opplyste sjeflege Jørgen Jonsbu ved SiA på en pressekonferanse i ettermiddag. Alle forbedringene ved sykehuset vil forhåpentligvis skje i løpet av en måneds tid.

SiA går i tillegg ut og søker nytt personale både i Norge og i de øvrige nordiske landene. Dette skjer uten tilsagn om bevilgninger fra fylkeskommunen. Ifølge Jørgen Jonsbu vil utgiftene til utstyr og personell koste noen millioner kroner, uten at han kan tallfeste beløpet. Han viser til at sykehuset trenger årlige økte bevilgninger, og understreker at dette er et rikspolitisk spørsmål.

Ekstremt vanskelig

Ifølge sjeflegen er situasjonen ved sykehuset ekstremt vanskelig.

- Fortvilelsen brer seg blant de ansatte. Ressurssituasjonen er svært vanskelig, og flere ansatte har jobbet i fire uker i strekk uten fri, sier Jonsbu.

Han understreker at tross de store problemene så kan folk i Akershus være trygge for øyeblikkelig hjelp tjenesten.

- Problemet er planlagte inngrep. Der har vi et meget magert tilbud i dag.

Jonsbu peker på at sykehuset har slitt med store kapasitetsproblemer over flere år. I dag står rundt 90 hjelpepleier- og sykepleierstillinger ledige ved SiA.