FLYR HØYT: Bjørn Kjos, gründer og direktør i  Norwegian, klasker til med nye fly for svimlende 127 milliarder kroner.
Foto: Agnete Brun/Dagbladet
FLYR HØYT: Bjørn Kjos, gründer og direktør i Norwegian, klasker til med nye fly for svimlende 127 milliarder kroner. Foto: Agnete Brun/DagbladetVis mer

Kjøper fly for 127 milliarder kroner

Norwegian-sjef Bjørn Kjos har bestilt 222 nye fly - historiens største flyordre i Europa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norwegian skal kjøpe til sammen 222 nye fly fra Boeing og Airbus for 127 milliarder kroner, opplyser flyselskapet.

Avtalen med Boeing innebærer kjøp av 122 fly: 100 Boeing 737 MAX8 og 22 Boeing 737-800. Avtalen inneholder også en opsjon på ytterligere 100 fly.

Samtidig har Norwegian signert en avtale med Airbus om kjøp av 100 Airbus A320neo og opsjon på 50 fly av samme type. Det er første gang Norwegian kjøper fly fra Airbus.

- Historisk dag - Dette er en historisk dag for Norwegian. Ordren er den største noe europeisk flyselskap har inngått og en milepæl i selskapets tiårige historie. Vi har sikret vår flåtefornyelse mange år fremover i tid og er svært godt fornøyd med de avtalene og de betingelsene vi har fått hos både Airbus og Boeing, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian, ifølge NTB.

Selskapet opplyser om at det er klare årsaker til den offensive satsingen.

- Vi har løpende behov for flere fly. I stor grad skifter vi ut flåten. Nye fly gir bedre komfort for passasjerene, er bedre for miljøet og gir lavere kostnader for selskapet. Det er disse tre tingene som teller, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian til Dagbladet.

Vil utvide Hun påpeker at nye fly bruker stadig mindre drivstoff. Selskapet ser også gjerne at rutetilbudet deres blir utvidet.

- Vi har jo vokst, og har hele tida planer om å utvide antall ruter. Dette er fly vi trenger for å sikre oss kapasitet i mange år framover. Mye fly og nye fly, er det som gjelder, sier Skånvik.

Norwegian er ikke redd for den gigantiske regninga.

- Vi har tenkt på hvordan vi skal finansiere dette.