Kjøper framfor å bli kjøpt opp

Når Norske Skog innen august overtar papirdivisjonen i Fletcher Challenge, blir dette tidenes største norske oppkjøp i utlandet. Nærmere 21 milliarder kroner er prisen Norske Skog betaler for selskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Ved å kjøpe opp Fletcher Challenge Paper løfter vi oss ut av en posisjon som oppkjøpsmål, sier konserndirektør Jan Reinås i Norske Skog.

Måtte fusjonere

Norske Skog gjorde rede for sine planer om å kjøpe opp det New Zealand-baserte selskapet Fletcher Challenge Paper på en pressekonferanse i Oslo i formiddag.

- Vi har sett at vi måtte forberede oss på en fusjon eller et oppkjøp, sier direktør Reinås. - Vi er et lite selskap med god balanse og lav markedsverdi, og etter dette oppkjøpet vil vi bli en ledende markedsaktør i viktige vekstmarkeder.

Reinås sier at et slikt løft så vanskelig ut for bare to til tre år siden, men at Norske Skog nå føler seg komfortabel med oppkjøpet.

- Vi blir nå det første norske selskapet som kan si at vi er virkelig globale, sier Reinås.

Reinås understreker også at oppkjøpet vil gi Norske Skog tilgang til et helt nytt kundemarked.

- Det er ikke snakk om noen særlig overlapping her, og dette er en meget stor verdi ved et oppkjøp.

Kjøpesummen på plass

Finansieringsbehovet Norske Skog har ved å kjøpe opp i New Zealand er på 23 milliarder kroner, og en utvidelse av antall aksjer for 1,5 milliard er aktuelt etter selskapets generalforsamling i mai.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer