Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjøper gard for 18 millioner

Hakon-Gruppen med Stein Erik Hagen i spissen kjøper gården Trolltun i Vågå av Oslo-ordfører Per Ditlev-Simonsen. Prislappen for det verneverdige gardstunet: 18 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rimi-Hagen blir neppe bonde, men nå er han i ferd med å kjøpe sitt eget gardsbruk. Hakon-Gruppen kjøper den ti dekar store fritidseiendommen Trolltun i Vågå av ordfører Per Ditlev-Simonsen. Gardstunet består av åtte laftede bygninger, den eldste er fra begynnelsen av 1700-tallet. Hele eiendommen ble renovert på begynnelsen av 1990-tallet. Eiendommen er luksuriøst utstyrt med alle fasiliteter, og har flott utsikt over kommunesenteret Vågåmo.

Lederutvikling

- Vi vil bruke eiendommen som kurs- og konferansesenter. Vi har vært på jakt etter et sted der vi kan skape et lederutviklingsmiljø for hele konsernet. Vågå og Trolltun passer oss midt i blinken, sier informasjonsdirektør Bjørn Richard Johansen i Hakon-Gruppen.

Hagen fikk konsesjonssøknaden gjennom i formannskapet i rekordfart. Enstemmig gikk kommunepolitikerne inn for å tilrå konsesjon.

Plass til helikopter

- Vi tar imot Hagen med åpne armer. Dette vil være med og sette Vågå på kartet. Hagen har også gitt signaler om at han ønsker å være med på å videreutvikle Vågå, sier ordfører Rune Øygard.

Kommunen stiller gladelig idrettsanlegg til disposisjon for helikopter inntil Hagen finner en permanent landingsplass i distriktet.

Hagen blir ikke den første finansmannen med eiendom i Vågå. Fra før har Kjell Holm og Petter Olsen kjøpt gardsbruk i Gudbrandsdals-kommunen.

Per Ditlev-Simonsen kjøpte eiendommen i 1984. Han vil nå bygge hytte på Kvitfjell.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media