Kjøper ikke momskritikken

Massiv kritikk og latterliggjøring av momsreformen skremmer ikke finansminister Karl Eirik Schjøtt-Pedersen. Nå angriper han Høyre og mener partietopptrer feigt i momsdebatten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Reformen er godt forberedt og skal gjennomføres fra 1. juli som planlagt, slår en offensiv finansminister fast.

- Husk at fra 1. juli blir det om lag ti prosent billigere mat. Det er det viktigste, sier Schjøtt-Pedersen, som Dagbladet treffer på søndagshandel i en storkiosk.

Dagbladet brakte i går den lange og forvirrende lista over hva du nå betale full moms, halv moms eller slipper å betale moms på. Mange kritikere hevder at Norge står foran et momskaos denne sommeren. Høyre, Frp og SV mener reformen må utsettes. Det samme mener organisasjoner og store deler av næringslivet.

Men finansministeren slår tilbake, særlig mot Høyre:

- Høyre rir to hester. Partiet er jo for moms på tjenester, men prøver nå å gi inntrykk av det motsatte. De vil ha denne momsreformen, men vil av taktiske grunner vente til etter valget. Det er feigt. Det løser ingen problemer å utsette reformen til etter valget, sier Schjøtt-Pedersen til Dagbladet.

Etter latterliggjøring og massiv kritikk av momsreformen følte han i går sterkt behov for å bite fra seg.

- Dette er en reform som har vært forberedt i ti år og ble startet av Willoch-regjeringen. Bondevik-regjeringen varslet en momsproposisjon våren 2000. Så ble det regjeringsskifte, og vi la fram reformen. Alle andre vestlige land har moms på tjenester. Nå vil Norge komme på linje med andre land. Dette er det bred enighet om, så nå må Høyre slutte med dette tøvet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer