Kjøper ikke Rimi-Hagens argumenter

Kirke-Norges mektigste mann, biskop Odd Bondevik, har ingen sympati for kjendisenes utspill til støtte for de homofile. - Vi kan ikke bøye av for denne type argumentasjon, sier Bondevik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Kirken må godta alle

Stein Erik Hagen, Erik Solheim og Karoline Krüger kan få mene hva de vil for Den norske kirke. Bispemøtets preses, biskop Odd Bondevik, har i hvert fall ikke mye forståelse for kjendisenes sympatierklæringer overfor de homofile. Selv vender han stort sett det døve øret til budskapet fra aksjonsgruppa Opprop 99.

- Dette er en meningsytring som er lov i vårt samfunn. Vi tar likevel ikke standpunkt på bakgrunn av en annonse. Jeg lar meg ikke påvirke av sinte brev fra homofile og deres familie, og lar meg heller ikke presse av en slik annonsekampanje, sier Bondevik.

Norges fjerde rikeste mann, kjøpmann Stein Erik Hagen, kom i Dagbladet lørdag med en sterk appell til bispekollegiet om å ta imot de homofile i Kirken.

- Jeg er opptatt av kristne verdier, men jeg blir provosert når jeg ser at flertallet i bispekollegiet vårt ikke går i takt med vanlige folk. Da Gud skapte mennesket, skapte han både den homofile og den heterofile, sa Hagen til Dagbladet.

Biskop Bondevik er av en helt annen oppfatning.

- Vi må forholde oss til Bibelen og det som står nedfelt der. Jeg etterlyser gyldige argument i aksjonsgruppas utspill. Vi kan ikke la oss styre av hva Rimi-Hagen og andre kjendiser skulle mene om denne saken, sier Bondevik.

Og legger til:

- Selv om vi skal lytte til hva folk har å si, må vi ikke legge oss flate for slikt press.

Biskop Gunnar Stålsett i Oslo er en av fire representanter i bispekollegiet som er av en annen oppfatning. Han forstår at de homofile er fortvilet etter at den åpne dialogen Kirken har forpliktet seg til å delta i ennå ikke er kommet skikkelig i gang.

- Det er viktig at en mann som Stein Erik Hagen uttaler seg om et slikt tema med utgangspunkt i at han hører til i Kirken. Jeg skjønner at det er vondt for de homofile å bli avvist av flertallet av biskopene, sier Stålsett.

VIL IKKE HØRE: Bispemøtet presses. Biskop Odd Bondevik mener at homofile ikke har plass i Kirken. Han vil ikke la seg påvirke av kampanjen Opprop 99.