Forsvaret:

Kjøper rus-kurs av omstridt forening

«Hva skjer i legaliseringsdebatten» er ett av emnene i kurset Forsvaret har kjøpt av den omstridte interesseorganisasjonen Norsk Narkotikapolitiforening (NNPF). De vil ikke svare på hvorfor temaet er relevant for deres ansatte.

SKAL AVDEKKE RUSBRUK: Personalledere er blant de ansatte i Forsvaret som er aktuelle for kurset til Norsk Narkotikapolitiforening. Bildet viser Forsvarets soldater på Akershus festning i 2015. Illustrasjonfoto. Foto: Terje Pedersen / NTB
SKAL AVDEKKE RUSBRUK: Personalledere er blant de ansatte i Forsvaret som er aktuelle for kurset til Norsk Narkotikapolitiforening. Bildet viser Forsvarets soldater på Akershus festning i 2015. Illustrasjonfoto. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor tok Forsvaret selvkritikk og avsluttet sponsingen av medlemskap i Norsk Narkotikapolitiforening (NNPF) for sine ansatte, etter NRKs avsløring.

I et dokument Dagbladet har fått innsyn i, framkommer det at Forsvaret akter å avholde kurs i regi av samme forening. Fagplanen, hvor det aktuelle kurset er nevnt, trådte i kraft den 1. oktober i år.

NNPF har siden våren 2021 vært i medias søkelys etter anklager om rolleblanding mellom politiansatte og den private, ruspolitiske foreningen. Det pågår en offentlig gransking av disse forholdene.

Målsettingen med kurset er «å gi kursdeltakerne grunnleggende kunnskaper innenfor fagområdet rus og gjøre dem kjent med metoden «Tegn og symptomer», slik at de kan avsløre om en person er ruset der og da», framgår det av fagplanen.

Både «norsk narkotikapolitikk» og «hva skjer i legaliseringsdebatten» er imidlertid på emnelista til kurset.

NNPF har i en årrekke markert seg som en tydelig motstander av en mer liberal ruspolitikk, blant annet under diskusjonen av Solberg-regjeringens foreslåtte avkriminalisering - som ble nedstemt på Stortinget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer