Kjøper seg herregård

Morten Harket (45) blar opp rundt ni millioner kroner for Holmen herregård i Sætre i Hurum. Märtha Louise og Ari Behn har også sett på herregården.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Märtha Louise og Ari Behn skal ifølge Drammens Tidende ha hatt svært lyst på herregården, som i flere år var Dyno Industriers direktørbolig. Når Harket nå gjør hurumværing av seg, er det på ekte popstjernemaner:

Hovedhuset er på 800 kvadratmeter fordelt på to etasjer. I tillegg består eiendommen av fire mindre hus, et båthus, en flere hundre meter lang strandlinje og tre brygger. Hele eiendommen er på 11 mål.

-  Vi setter stor pris på at Morten Harket velger å slå seg ned her. Huset har stått tomt en stund, så vi gleder oss til at det skal bli liv og aktivitet i huset, sier Hurum-ordfører Roger Rydberg (52).

Rydberg har ikke selv fått bekreftelse på at det er Harket som har kjøpt eiendommen. Ifølge Drammens Tidende er det andre kilder i Hurum kommune som bekrefter at Morten Harket er kjøperen. Verken Morten Harket eller a-ha-manager Sverre Flatby ønsket å kommentere boligkjøpet i går kveld.

Flere interesserte

Holmen herregård ble bygd i 1913 og ligger skjult bak store trær nær båthavna i Sætre. Eiendommen var lenge eid av Dyno ASA før den ble kjøpt av næringslivstoppen Jan Kildal (53) for ni millioner kroner for noen år siden. Ifølge eiendomsmekler Simen Torgersen i Akershus eiendom, kjøper Harket eiendommen for omtrent den samme summen.

-  Eiendommen er solgt, og prisen ligger på rundt ni millioner kroner, sier Torgersen. Han bekrefter at Harket ikke var alene om å ville slå kloa i den attraktive eiendommen.

-  Det var flere interesserte. Det er jo et usedvanlig flott sted, sier Torgersen.

Selger leilighet

Morten Harket har nære forbindelser fra Drammens-distriktet fra før. Sønnen Jonatan er født på sykehuset i Buskerud, og han har familie i Drammen.

Samtidig med at Morten Harket kjøper eiendommen i Hurum, legger han sin treroms leilighet i Bjerkelundgata 4 på Grünerløkka ut for salg. Leiligheten er fasjonabelt innredet av Harket selv, og har en prislapp på 1,8 millioner kroner.

-  Jeg bodde aldri i leiligheten, men hadde stor glede av å bygge den. Jeg har lagt ned hundrevis av timer der, sa Morten Harket til Dagbladet forrige uke.

<!--BTEK0--> KJØPER FOR 9 MILL KR: Morten Harkets nye bolig er en popstjerne verdig. Foruten hovedhuset på 800 kvadratmeter har eiendommen fire mindre hus og båthus. <!--/BTEK0--><!--BTEK1--> <!--/BTEK1--><!--BTEK2--> <!--/BTEK2-->
SELGER FOR 1,8 MILL. KR: Denne treroms leiligheten i Bjerkelundgata 4 på Grünerløkka i Oslo er designet av Morten Harket.
FLYTTER: Morten Harket.