-  Kjøper seg makt

Høyres nestleder Jan Tore Sanner mener LO kjøper seg politisk makt ved sin massive pengestøtte til Arbeiderpartiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Alle har kunnet registrere at Jens Stoltenberg og flere i Arbeiderpartiet har lagt seg på en stadig mer «LO-vennlig» linje de siste åra. Hvorfor det har skjedd, må man jo spørre seg om, sier Sanner.

Truet

Han minner om at Gerd-Liv Valla høsten 2001 truet med å kutte ut støtten til Ap om de ikke inngikk en skriftlig avtale om å frede sykelønnsordningen.

-  Det skjedde etter at LO i lengre tid hadde vært kritisk til Arbeiderpartiets plan for modernisering av offentlig sektor. Den avblåste også Bjarne Håkon Hanssen litt seinere. Det er all mulig grunn til å spørre hvilke politiske gjenytelser LO får av Ap, sier Sanner.

Et annet eksempel han bruker er at Arbeiderpartiet i Ap-styrte Trondheim har inngått en avtale med Fagforbundet.

Mer sosialistisk

-  Jeg tviler sterkt på om LO-familien ville vært like sjenerøse overfor Ap om de ikke hadde lagt om kursen i mer sosialistisk retning. Det er lenge siden det har vært en politisk konflikt mellom Arbeiderpartiet og LO. For meg ser det ut som det er en sammenheng mellom rosen Gerd-Liv Valla overøser Jens Stoltenberg med og pengestøtten, sier Sanner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.