Kjøper seg tid

Behandlingen av konkursbegjæringen mot finansakrobat Thomas Øye (31) er utsatt. Øye godtar frivillige gjeldsforhandlinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansakrobaten som skylder minst 91 millioner kroner til sine kreditorer, fortsetter sin kamp mot konkurs. Ved selv å begjære gjeldsforhandlinger kjøper Øye seg mer tid.

- Dette er ikke noe nederlag for oss. Nå får vi en åpen og offentlig prosess. Det er det beste både for oss og kreditorene at vi unngår konkurs, sier Øyes partner, Reidar Goffeng, til Dagbladet.

Reforhandles

De siste ukene har han jobbet kontinuerlig med å få et norsk selskap til å overta gjelda hans. Øye skal ha inngått en avtale med selskapet om at gjelda skal nedbetales i løpet av en tiårsperiode. Denne avtalen, som ble slått i bordet under skifterettens behandling, skal nå reforhandles.

Finansakrobaten har lagt ned store ressurser for å unngå konkurs. Han har tidligere beskrevet konkurs som et stort nederlag, og han framholder at dette for ham også har en etisk side.

Begjæringen fra Øye skal etter loven behandles av skifteretten seinest tre dager etter at den blir sendt. Begjæringen kan ankes videre til lagmannsretten. Dersom lagmannsretten avviser begjæringen, blir konkurssaken gjenopptatt.

Jobber på spreng

Til og med under onsdagens rettsmøte hadde Øye medarbeidere ute som jobbet for å få kreditorer til å godta en nedbetalingsplan.

Verken Thomas Øye eller hans advokat, Stein Inge Sprukland, var tilgjengelig for Dagbladet i går.

KJEMPER MOT KONKURS: Finansakrobat Thomas Øye har begjært frivillige gjeldsforhandlinger for å unngå konkurs.