Kjøper sitt andre slott

70 mål park, bygninger så store som togstasjoner, svømmebasseng og tennisbane: Investor Endre Røsjø er i ferd med å kjøpe sitt andre slott i Frankrike. En halvtimes kjøretur fra sitt første. Men først må han få klarsignal fra NATO.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

30 millioner kroner betaler Røsjø for slottet Chateau de Bonas i Gascogne i det sørvestlige Frankrike. Slottet drives i dag som konferansesenter, og har blant andre NATO og NASA som faste gjester. NATO har ikke gitt endelig klarsignal til overdragelsen, fordi det blant annet er installert hemmeligstemplet utstyr i bygget.

- Tidligere har ikke senteret vært åpent for mannen i gata, for å si det sånn. Det er snakk om noen installasjoner NATO vil ha for seg selv, sier en noe ordknapp Ola Smeby i Røsjøs investeringsselskap Centennial ASA.

Når kjøpekontrakten vil være på plass, er imidlertid bare en formalitet.

- Vi regner med at alt skal være i orden i løpet av kort tid, sier Smeby på vegne av Røsjø.

Investeringsobjekt

Røsjø overtar slottet fra arvingene til den anerkjente professoren Jean Claude Simon, berømt for sin forskning innen databasert mønstergjenkjenning.

Simon kjøpte slottet i 1972. Det hadde stått tomt i mange år. Bygningene ble restaurert. I 1974 åpnet Simon dørene for kurs og konferanser.

Røsjø vil videreføre driften. Ifølge Dagens Næringsliv regner han med en avkastning på 10- 11 prosent per år på investeringen. Dette bekrefter også Smeby i Centennial:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer