Kjøper super-jet

Kjell Inge Røkke har kjøpt et luksusfly til 275 millioner kroner - det største private jetflyet som kan kjøpes for penger. Standarden overgår det amerikanske presidentflyet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens luksusbåten ligger i tørrdokk og superhytta på Oppdal ser ut til aldri å bli ferdig, har Kjell Inge Røkke vært ute og handlet igjen. Et Boeing 737-700 vil bli skreddersydd hans personlige preferanser, skriver Dagsavisen i dag.

Privatjeten blir ikke like stor som den amerikanske presidentens Air Force One, men fasilitetene vil overgå Clintons lukuriøse fly. Flyet innredes etter Røkkes ønsker og omfatter soverom, bad, konferanserom, salonger og heldigitalisert cockpit med siste skrik av heldigitalisert kommunikasjonsutstyr.

Den tidligere fiskeren må punge ut med 275 millioner kroner for herligheten. Røkke-båten Reviere er til sammenligning anslått å koste rundt 400 millioner. Boeing-flyet er heller ikke billig i drift. Driftskostnadene er anslått til 45 millioner i året.

Flykjøpet er hyllet i sedvanlig Røkke-hemmelighetskremeri, men Dagsavisen har fått bekreftet fra tre uavhengige kilder at luksusflyet snart er klart for levering fra Boeing-fabrikken i Seattle, USA.

Flykjøpet har en stund vært kjent i deler av det norske flymiljøet. Allerede i 1998 ble Braathens kontaktet av Røkke som allerede da måtte ha hatt en jetfly-drøm i magen. Han ønsket at flyselskapets sørvisavdeling på Sola i Stavanger skulle ta seg av vedlikeholdet på hans nye fly. Senere kontaktet Røkke-gjengen Braathens for å låne treningssimulator for den aktuelle flytypen.

Røkkes luksushelikopter skal være solgt. Milliardæren har ennå ikke kvittet seg med sitt forrige jetfly, en Gulfstream IV til om lag 180 millioner. Det står til salgs på Gardermoen.

Verken Aker RGI-ansatte eller flyprodusentene vil kommentere flykjøpet. På verdensbasis er det kun levert 65 fly av Røkke-typen som på fagspråket kalles BBJ - eller Boeing Business Jet. Golfmilliardæren Greg Norman og General Electric er blant eierne.

Maksimal marsjhøyde er 41 000 fot - mer enn nok dersom Kjell Inge Røkke og Celina Midelfart skulle ønske å bli medlem i den eksklusive Mile High-klubben.

<B>KONGE I LUFTA:</B> Superflyet overgår det meste innen luftig luksus.
<B>MILE HIGH:</B> I et slik soverom kan Kjell Inge Røkke og Celina Midelfart krysse Atlanteren.
<B>MØTET ER SATT:</B> I 41 000 fots høyde kan Røkke innkalle til møte i standsmessige omgivelser