KONKURS: Etter fjorten år med Moods of Norway ble det nylig kjent at selskapet var konkurs. Det betyr likevel ikke slutten på visa. Foto: Agnete Brun
KONKURS: Etter fjorten år med Moods of Norway ble det nylig kjent at selskapet var konkurs. Det betyr likevel ikke slutten på visa. Foto: Agnete BrunVis mer

Kjøper tilbake Moods of Norway

- Vi har kjøpt tilbake hele konkursboet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jan Egil Flo, Simen Staalnacke og en gruppe ansatte har kjøpt tilbake konkursboet etter Moods of Norway, skriver lokalavisa Fjordingen.

- Vi har kjøpt tilbake hele konkursboet, Brandstad-kjeden, Moods USA, Moods Sverige, varelager, innbo, og varemerket, selvsagt. Alt! sier styreleder Jan Egil Flo til Fjordingen.

Det betyr at kleskjeden fortsatt vil ha hovedkontor og butikker i Stryn.

Flo sier at de som har vært ansatt i Stryn, og som ikke allerede har fått seg ny jobb, vil få den gamle jobben tilbake. De ansatte fikk beskjeden tirsdag.

Han vil ikke si noe om hva slag summer de måtte ut med for å sikre seg boet. Men er tydelig på hvorfor de ønsket å kjøpe det tilbake:

- Vi måtte jo redde selskapet. Vi har fortsatt troen på det.

- Utrolig trist

Selskapet ble grunnlagt i Stryn i 2003 av Stefan Dahlkvist, Peder Børresen og Simen Staalnacke. Siden den gang har de etablert 18 butikker over hele landet og har hatt omtrent 100 medarbeidere på sine kontorer i Stryn og Oslo. I tillegg har de en butikk i Los Angeles.

Nyheten om at selskapet var konkurs kom for nøyaktig to uker siden.

- Moods of Norway har vært et fantastisk, norsk gründereventyr i 11 av de 14 årene selskapet har eksistert. Vi vil takke alle som har vært med oss på denne ferden. Vi skulle av hele vårt hjerte ønske at dette eventyret fikk en lykkelig slutt, sa Moods-gründer og designer Simen Staalnacke i en pressemelding den gang.

Selve konkursen omfattet bare Moods of Norway AS og Moods Wholesale AS. Selskapene Brandstad, Moods Sverige og Moods USA har fortsatt driften som normalt, skriver NTB.

Moods of Norway har de siste årene slitt med dårlig lønnsomhet. Resultatet før skatt i 2016 ble på minus 30 millioner. Regnskapet pr. august 2017 viste en fortsatt negativ utvikling, skriver Dagens Næringsliv.

- Dette er en utrolig trist dag for alle i Moods of Norway. Gründerne og styret vil takke alle våre ansatte for den utrolig gode jobben de har gjort i en så turbulent tid, sa Staalnacke.

Milliontap

I juli i fjor la selskapet om kursen og kjøpte opp kleskjeden Brandstad.

Oppkjøpet kom som en konsekvens av en økonomisk krise, med tap på 46 millioner før skatt på to år. Kontrasten er stor til 2011, da selskapet hadde et resultat før skatt på snaue 100 millioner kroner.

Selskapet viste til internasjonale satsinger og varekostnader i amerikanske dollar, samt valutaeksponeringen som ytterligere har forverret en fra før presset økonomisk situasjon, som noen av årsakene til den svake lønnsomheten.