Kjøpesenter hev ut Frelsesarmeen

Kun én uke fikk Frelsesarmeen lov til å stå inne på Trekanten Senter i Asker med juleinnsamlingen sin i år. Senterledelsen mener kundene ikke skal føle seg presset til å måtte gi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som tidligere år, søkte Frelsesarmeen også i år om å få lov til å ha julegryta si inne på senteret i to uker før jul. Senterledelsen mente én uke fikk holde, og ga ikke Frelsesarmeen tillatelse til å stå der den siste uka før julaften, skriver Asker og Bærums Budstikke.

- Da jeg spurte senterlederen om hvorfor vi fikk bare én uke inne på senteret i år, svarte hun at de ikke ville at folk skulle ha et press på seg til å måtte gi. Hun sa også at andre betalte for plasser, men at vi gjør så mye bra at vi fikk stå gratis inne i én uke, sier Ruth Bente Paulsen, leder for Frelsesarmeen i Asker.

Hun synes det er særlig leit at Frelsesarmeen ikke får lov til å ha juleinnsamlingen inne på senteret den siste uka før jul - spesielt fordi julegryta er 100 år i år.

- Jeg mener at butikkene ikke taper på å ha Frelsesarmeen i nærheten. Tvert imot, vi er miljøskapende og bidrar til å gi folk en god julestemning, sier Paulsen.

Senterleder Mette Kiilerich-Hansen var i utlandet og var derfor ikke tilgjengelig for kommentar. Markedskoordinator ved senteret, Pia Madsen, sier til Asker og Bærums Budstikke at hun ikke ønsker å kommentere saken, men at hun vil ta den opp direkte med Frelsesarmeen.

(NTB)