Kjøpesenter i Bergen evakuert. Flere kunder ble plutselig dårlige

Minst 15 personer sendt til Haukeland sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politi, ambulanse og flere patruljer fra brannvesenet var til stede på Sletten senter i Bergen etter en evakuering like før klokka 18.00 i kveld.

Ifølge politiet ble senteret evakuert etter at flere kunder plutselig har blitt dårlige. Minst 15 personer er sendt til Haukeland sykehus for sjekk.

- Vi jobber fortsatt på senteret for å finne årsaken til det som skjedde, sier operasjonsleder Bjarte Rebnor i Vest politidistrikt til NTB like etter klokka 20.

Han opplyser at de ikke kjenner tilstanden til personene som er kjørt til sykehus, men de har ikke fått beskjed om at noen er alvorlig skadd.

- Ikke funnet noe

Rebnor sier nødetatene har gått gjennom senteret for å sjekke at det ikke står noe der som ikke burde gjøre det, og for å få avkreftet at det kan dreie seg om en villet handling. Rebnor sier det ikke er grunn til å mistenke noe sånt, og han opplyser at de nå ser på det som en omstendighet som kanskje kan knyttes til kjøle- eller vifteanlegg.

- Men vi har ikke funnet noe der ennå, sier operasjonslederen.

Politiet avhører vitner, blant annet i et forsøk på å snevre inn hvor brannvesenet skal lete.

Senteret ble helt tømt for folk like før klokka 18.00. Bilder fra stedet viser mange mennesker utenfor stedet, i tillegg til kjøretøy fra nødetatene. Ifølge Bergensavisen ble sperringene rundt senteret utvidet like før klokka 19.00.

Årsaken til at folk følte seg dårlig, er fortsatt ikke kjent, men det letes etter en mulig årsak.

- De har konstatert at det en viss lukt inne i senteret uten at kilden så langt er funnet, sier operasjonsleder Bjarte Rebnord i Vest politidistrikt til NRK.

Politiet har ennå ikke svart på Dagbladets henvendelser.

- Svie og kløe

Brannvesenet jobber på stedet for å finne eventuell årsak.

- Vi vet egentlig ingenting nå. Politi og brannvesen gjennomsøker bygninger, sier senterleder Trude Løvaas til Dagbladet.

Bergens Tidende har snakket med en av kundene som var inne på senteret. Hun sier at hun kjente at det var et eller annet i luften, og så ble hun plutselig dårlig.

- Det sved i halsen. Så begynte jeg å hoste.

Politiet opplyser til TV 2 at flere kjente svie og kløe i halsen og i øynene. Brannvesenet har til nå ikke funnet noen kilde som skal gi disse symptomene. Det er også gjort målinger av luften, uten at det er funnet noe stoff som kan forårsake slike reaksjoner.

- Om det har vært noe forbigående og løst seg opp, vet vi ikke, men en rekke publikummere klaget på dette samtidig, så det er i alle fall noe som har vært der, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt Bjarte Rebnord til kanalen.

Vekter ringte nødetatene
- Det begynte med hosting, men det kan være så mangt som har skjedd. Jeg vet dessverre ikke noe særlig mer nå, sier Løvaas til Dagbladet.

Ifølge senterlederen gikk evakueringen fint for seg og tok under tre minutter.

Det var en vekter som ringte nødetatene. Vekteren hadde ifølge vaktkommandør Stig Tetler ved 110-sentralen hostelignende symptomer, skriver Bergens Tidende.

Bergensavisen har snakket med tre ansatte på senteret, som ikke vet noe om hva som har skjedd.

- Plutselig ble det utløst en alarm som ber alle forlate bygget, sier de.

Saken oppdateres