Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjøpesenter i Bergen evakuert

Sprengstoff funnet i minibank.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Kjøpesenteret Fanatorget i Bergen er tømt for folk etter at det er funnet sprengstoff inne i bygningen. Politiet tar ingen sjanser, og anslagsvis flere hundre personer er blitt evakuert.

Sprengstoffet ble oppdaget av politiets tekniske etterforskere i forbindelse med et minibanktyveri ved senteret i Ytrebygda i natt.

Barnehage
Ifølge Fanaposten.no startet evakueringen i 08.30-tida, etter funnet, som ble gjort i første etasje av senterbygget.

Hele bygningen, som blant annet huser det lokale Nav-kontoret, leiligheter og en barnehage, ble evakuert. Det samme ble Rema 1000-butikken ved siden av.

- Vi har funnet sprenglegemer ved minibanken. Det tyder på at tyvene har forsøkt å sprenge minibanken, men at sprengstoffet ikke har detonert. Vi vet ikke hva dette er, og har tilkalt sprengstoffeksperter fra Oslo, sier operasjoneleder Inger Myrtvedt ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet.

- Vi har en rekke patruljer på stedet, for å sikre at ingen tar seg inn på området. I tillegg står en ambulanse i beredskap, sier operasjonsleder Myrtvedt.

Barna ved Aurdalslia barnehage gikk glipp av frokosten da de måtte evakuere. De ble fraktet til den nærliggende skolen, hvor de etter hvert ble hentet av foreldrene, skriver Fanaposten.no.

- Tar ingen sjanser
Politioverbetjent Helge Laastad ved Fana lensmannskontor opplyser at «et passelig stort område» rundt senteret er tømt for folk.

- Vi tar ingen sjanser; vi vet ikke sikkert hva dette stoffet er, men følger prosedyrene og tar alle forholdsregler, sier han til Dagbladet.

Han understreker at han ikke tror noen eksplosjon vil inntreffe så lenge stoffet får ligge i ro, og at det er derfor bombegruppa fra Oslo er tilkalt for å bistå med sin spisskompetanse.

Laastad opplyser at ingenting tilsynelatende er tatt under det nattlige innbruddet - men ingen er heller pågrepet.

Bombegruppa var framme på stedet i 10.40-tida og startet umiddelbart arbeidet med å sjekke det ukjente stoffet.

Dagbladet følger saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling