RASTE: Det seksetasjers kjøpesenteret kollapset en snau time etter at det åpnet. Flere skal være fanget i ruinene. Foto: EPA
RASTE: Det seksetasjers kjøpesenteret kollapset en snau time etter at det åpnet. Flere skal være fanget i ruinene. Foto: EPAVis mer

Kjøpesenter raste sammen, mange sperret inne

I Ghanas hovedstad Accra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Store redningsmannskaper er på stedet etter at Melcom, et seksetasjers kjøpesenter i Accra, kollapset.

Det antas at flere titalls mennesker er fanget i ruinene. Reuters melder at minst en person skal være død og flere skadd.

Kjøpesenteret ligger i forstaden Achimota, og ifølge Reuters kollapset bygningen bare en snau time etter at det åpnet. Flere titalls handlende var inne i bygget da det kollapset.

- Vi gjør vårt beste for å redde folk ut - det skal være omkring 36 personer innesperret, sier polititalsmann Kwame Avevoi.

BBC hevder imidlertid at så mange som 200 personer skal være i bygget.

Det skal ha vært de tre øverste etasjene som først falt sammen.

Til Sky News sier vitnet Ama Okyere:

- Jeg var like ved fordi jeg skulle handle noen småting - og så falt bygget sammen. Jeg måtte løpe for livet, jeg var så redd. Det er nok mange der inne, for dette er et veldig populært kjøpesenter.

President John Drahami Mahama avbryter sitt valgkampprogram nord i det vestafrikanske landet for å håndtere situasjonen i Accra.

- Jeg ber for de ansatte, kundene og andre som er rammet av kaoset ved Melcom-bygget i Achimota, skriver presidenten på Twitter.

Dagbladet kommer med mer.

KJEMPER FOR Å REDDE: Redningsmannskaper kjemper for å redde ut et ukjent antall mennesker som er fanget i ruinene. Foto: EPA
KJEMPER FOR Å REDDE: Redningsmannskaper kjemper for å redde ut et ukjent antall mennesker som er fanget i ruinene. Foto: EPA Vis mer