TIL NORGE?: Forhandlinger pågår fortsatt og siste ord skal ikke være sagt. Foto: Niklas Halle'n / AFP.
TIL NORGE?: Forhandlinger pågår fortsatt og siste ord skal ikke være sagt. Foto: Niklas Halle'n / AFP.Vis mer

Kjøpmann som har stoppet Topshop-planene er på gli

For åtte år siden la Topshop planene om å etablere seg i Norge på is, etter en varemerkestrid. Nå kan forhandlingene nærme seg slutten.

(Finansavisen): I 2009 forsøkte Topshop-eier Arcadia Group å registrere varemerket Topshop i Norge. Det ble ikke godkjent, fordi Bergens-kjøpmann Baljinder Singh Pandher allerede satt på rettighetene til varemerket i Norge, skriver Finansavisen.

Ifølge Dagens Næringsliv, hadde Varner-Gruppen franchiserettighetene til Topshop i Norge, og Pandher skal ifølge avisa ha krevd 10 millioner kroner for å gi fra seg navnerettighetene.

Da Varner tilbød syv millioner, nedjusterte Pandher sitt krav til 8,5 millioner. Da tok forhandlingene slutt, og planene om den 2200 kvadratmeter store Topshop-butikken som skulle åpne i Karl Johan våren 2011 ble skrotet, ifølge DN.

Forhandlingene pågår

Siden oktober 2016 har rådgivningsselskapet Onsagers ifølge Finansavisen jobbet med å registrere varemerket Topshop i Norge, på vegne av Arcadia Group.

Selskapet har fått avslag på å selge blant annet klær under merkenavnet Topshop i Norge, og det som står i veien er igjen at Pandher sitter på rettighetene til varemerket.

Anders Ervin Solberg i Onsagers har i flere omganger bedt Patentstyret om å få forlenget fristen til å oppfylle kravene til en varemerkeregistrering, ifølge Finansavisen.

- Forhandlingene pågår, og vi har søkt om fristforlengelse. I hovedsak er det den norske varemerkeregistreringen som hindrer Arcadia Group å registrere varemerket i Norge, sier Solberg.

Han vil ikke uttale seg ytterligere, og Finansavisens forsøk på å få kommentarer fra Arcadia Group/Topshop har ikke nådd frem.

Tror på enighet

Baljinder Singh Pandher bekrefter også overfor Finansavisen at han er i forhandlinger med Arcadia Group.

- Vi er fortsatt i forhandlinger, som ikke er ferdige ennå. Vi har holdt på lenge, men jeg kan ikke si noe mer, sier Pandher til avisa.

- Tror du at dere snart kan bli enige?

- Ja, det tror jeg, sier Pandher.

Andre økonominyheter:

- Må eie bolig i 4-5 år for ikke å tape penger
Rekordinntekter for Marine Harvest