Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjøpmann ville ikke kaste mat - inviterte til gratisfest: - Alt ble revet bort på 10 minutter

Maten ville ellers blitt kastet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det skal kastes, så hvorfor ikke gi det bort? Det tenkte danske Brian Foged Lind ved Rema 1000 i Risskov, Århus.

I dag feirer danskene grunnlovsdagen. Butikken er derfor stengt, og mye av maten som ikke er solgt dagen før, må derfor kastes. Det ville ikke butikksjefen ha noe av.

Onsdag la han ut en video på butikkens Facebook-side hvor han inviterte folk til å komme innom butikken søndag morgen for å få med seg så mye gratis varer de kunne.

- Jeg synes det er forferdelig at vi kaster så mye mat som helt fint kan brukes, sier Foged Lind i videoen, som er sett av over èn million.

Se videoen øverst i saken.

Revet bort Dermed fikk folk komme innom butikken i dag tidlig for å hente varer som i utgangspunktet skulle på søppeldynga.

- Alt ble revet bort på ti minutter, forteller Biran Foged Lind til dansk TV 2.

Han måtte be kundene forsyne seg med måte ettersom ingen «har bruk for hundrede bananer». Flere måtte også gå tomhendte fra butikken.

Se alle de fremmøtte i videoen øverst i saken.

Vil inspirere andre Butikksjefen gjorde det samme i pinsen med like godt hell. Med denne oppmerksomheten ønsker Foged Lind å nå ut til andre butikksjefer.

- Jeg håper det har fått andre butikksjefer til å tenke «Vi gjør det samme», i stedet for å kaste maten i søpla, sier Foged Lind.

Frankrike har nylig vedtatt en lov som forbyr de store matvarekjedene å destruere usolgte matvarer. Den pålegger supermarkedene å donere usolgt men fortsatt spiselig mat til veldedighet, eller sørge for at kassert mat går til dyrefor.

Her risikerer man fengselsstraff eller store bøter om ikke loven håndheves.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!