Kjøpt billett hos Norwegian? Nå flyr penga snart ut av kontoen din og rett i statskassa

- I løpet av et år snakker vi om beløp på hundrevis av millioner som passasjerene må betale til den norske stat, sier kommunikasjonssjef.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norwegian tar nå opp til 88 kroner ekstra for kunder som har kjøpt billetter fra og med den 1. juni.

Det bekrefter flyselskapet selv i en melding til kundene sine.

- I løpet av et år snakker vi om beløp på hundrevis av millioner som passasjerene må betale til den norske stat, sier Lasse Sandaker- Nielsen i Norwegian til Dagbladet.

Tar avgift på allerede betalte billetter Avgiften som Norwegian krever inn kommer etter at norske myndigheter ved månedsskiftet innførte avgift på 80 kroner for alle som reiser fra en norsk flyplass.

Avgiften har tilbakevirkende kraft, og det er derfor Norwegian tar ekstra betalt også for billetter som allerede er betalt.

Innenlands i Norge tilkommer også merverdiavgift på 8 kroner, skriver Norwegian om avgiften der det er blitt gjort unntak for Svalbard og for barn under 2 år.

- En samlet flybransje har i fellesskap jobbet hardt for å unngå at avgiften blir innført, men uten hell. Vi håper våre reisende forstår hvorfor Norwegian må be om at avgiften som myndighetene har innført må etterbetales, sier kommunikasjonssjef Sandaker-Nielsen.

- Blir ikke nødvendigvis 88 kroner dyrere Sandaker-Nielsen legger til at Norwegian tror at konsekvensene av avgiften kan være et dårligere flytilbud i distriktene og potensielt tap av arbeidsplasser i regionene.

- Dette handler om at de reisende får en tilleggsregning fra staten og ikke om Norwegian.

- Kommer Norwegian-billetter til å bli permanent 80 kroner dyrere fra norske flyplasser ved utenlandsreiser og 88 kroner ved innenlandsreiser?

- Alle som reiser fra norske flyplasser må betale denne avgiften til staten, men prisene justeres i henhold til tilbud og etterspørsel, som betyr at ikke alle reiser nødvendigvis blir 80 eller 88 kroner dyrere, sier Lasse Sandaker-Nielsen.

SAS: - Vi etterfakturerer ikke Også andre selskaper enn Norwegian må innkreve flypassasjeravgiften.

Knut Morten Johansen i SAS sier til Dagbladet at de har inkludert ekstraavgiften i billetter solgt etter første juni.

- På spørsmål om vi etterfakturerer, så er svaret nei, sier informasjonssjefen til Dagbladet.

SAS valgte den 1. april å ikke sette opp prisene for å imøtegå den varslede flypassasjeravgiften, ifølge NRK.

Det samme gjorde RyanAir, mens Norwegian og Widerøe økte prisene noe.

Norwegian satte opp prisene med inntil 90 kroner billetten på nyåret, ifølge kanalen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer