Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjøpte 19 000 Ingebrigt-bøker

Og i går forsvarte Steen Jensen Tine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jula 2002 kjøpte Tine 19.000 eksemplarer av Ingebrigt Steen Jensens bok «Ona Fyr». Dette visste ikke NRKs seere da reklamemannen varmt forsvarte meierigiganten på TV.

- «Ona Fyr» var en gave til alle våre eiere i jula 2002, sier konserndirektør Bjørg Bruset i Tine til VG Nett onsdag, dagen etter at Steen Jensen forsvarte Tine på NRK.

Reklamemannen og forfatteren av boka «Ona fyr», Ingebrigt Steen Jensen, har i mange år jobbet for reklamebyrået Dinamo. Dinamo har gitt ut Steen Jensens bok. Samtidig er Tine en kunde av reklamebyrået.

Ingen av disse forholdene ble gjort kjent for seerne før NRKs debattprogram Standpunkt tirsdag. Først et stykke ut i sendingen ble seerne gjort oppmerksom på dette etter en antydning fra Frp-leder Carl I. Hagen. Tine ville ikke stille opp i programmet, og Ingebrigt Steen Jensen fremsto som en uavhengig og følelsesladet forsvarer av meierigiganten Tine.

Ingebrigt Steen Jensen sier til VG Nett at han ikke ser noen betenkeligheter ved å snakke varmt om norsk landbruk selv om han personlig har tjent penger på Tine. I fjor sommer startet han på et års delvis pause fra reklamejobben i Dinamo for å jobbe med fotballklubben Stabæk.

Etter debattprogrammet innrømmet Standpunkts vaktsjef Stein Bjøntegård overfor VG at NRKs seere burde blitt gjort oppmerksom på at Ingebrigt Steen Jensen lenge har hatt Tine som en av sine største kunder.

(©NTB)