FOR STORE: Frankrikes nasjonale jernbaneoperatør SNCF har kjøpt inn 2000 nye tog som er for store for mange av togstasjonene. Foto: Reuters/Vincent Kessler/NTB Scanpix
FOR STORE: Frankrikes nasjonale jernbaneoperatør SNCF har kjøpt inn 2000 nye tog som er for store for mange av togstasjonene. Foto: Reuters/Vincent Kessler/NTB ScanpixVis mer

Kjøpte 2000 nye tog som var for store for togstasjonene

Utbedringene på stasjonene vil koste over 400 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): NSB har fått mye kjeft for at togene ofte kan være forsinket. Men de nyinnkjøpte togene i Frankrike kommer ikke til perrongen i nærmeste framtid - fordi det er for stort.

For Frankrikes nasjonale jernbaneoperatør SNCF har kjøpt inn 2000 nye tog som er for store for mange av togstasjonene, melder The Guardian.

SNCF har innrømmet at de unnlot å kontrollere målene de hadde fått av det franske jernbaneverket RFF - en tabbe som vil koste dyrt.

Konsekvensen er nemlig at 1300 togplattformer må utbedres, en hasteutbedring som vil koste rundt 50 millioner euro, altså 400 millioner kroner.

Den franske samferdselsministeren Thierry Mariani har beskrevet situasjonen som absurd og tragikomisk.

Bakgrunnen for tabben var at RFF hadde sendt SNCF målene for stasjonene som har blitt bygget de siste 30 åra. Det ble ikke oppdaget før det var for seint at togene ville være for store for stasjonene som ble bygget for mer enn 50 år siden.

- Det er som om du kjøper en Ferrari som du vil parkere i garasjen, og så innser du at garasjen ikke passer helt for en Ferrari fordi du aldri har hatt en Ferrari før, sier RFF-talsmann Christophe Piednoël til radiokanalen France Info.