Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjøpte 4,61 prosent av Norwegian - British Airways-eier vil ha mer

Norwegian: - Visste ikke om noe på forhånd.

VIL KJØPE NORWEGIAN: British Airways-eier IAG viser interesse for Norwegian . Foto: Hannah McKay, Reuters/NTB Scanpix.
VIL KJØPE NORWEGIAN: British Airways-eier IAG viser interesse for Norwegian . Foto: Hannah McKay, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

British Airways-eier IAG vurderer bud på Norwegian

IAG, som blant annet eier British Airways, vurderer å legge inn bud på flyselskapet Norwegian, skriver Bloomberg.

IAG (International Airlines Group) er en av bransjens største eierselskaper i luftfart. IAG eier også Aer Lingus, Iberia og Vueling.

Ifølge E24 steg Norwegian-aksjene med 24 prosent på Oslo Børs i formiddag før børsen midlertidig stoppet handelen med Norwegian-aksjer etter at nyheten om ny eierinteresse ble offentlig kjent.

IAG har kjøpt 4,61 prosent av aksjene i Norwegian, og bekrefter ifølge nyhetsbyrået Bloomberg at målet er å legge inn bud på en «stor» eierandel i Norwegian.

Ifølge Bloomberg ser IAG på Norwegian som en «svært god investering». Det strategiske bakteppet for interessen skal være at IAG vil komme seg inn på eiersiden i lavprisdelen av bransjen.

- Norwegian hadde ingen kjennskap til denne transaksjonen før den ble omtalt i mediene torsdag formiddag. Norwegian har heller ikke vært i dialog med IAG om saken. At IAG-gruppen nå går inn som aksjonær i Norwegian, viser at et stort internasjonalt luftfartskonsern har tro på Norwegians forretningsmodell og globale vekststrategi, skriver selskapet i en pressemelding klokka 12.30.

Opp over 39 prosent

Aksjen spratt opp Norwegian-aksjen gjorde et kraftig byks etter at nyheten ble kjent. Handelen ble imidlertid stoppet av Oslo Børs klokken 11.37, da aksjen var opp 18,27 prosent. Etter å ha blitt satt i salg igjen fortsatte stigningen videre og var ved 12.30-tiden opp over 39 prosent, skriver NTB.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!