- Kjøpte aksjer for 100 millioner - uten egenkapital

Oslo-mann (26) skal ha forfalsket revisorsignatur som han brukte til å lure banker og meglere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo-politiet pågrep tirsdag en 26-årig investor som skal ha handlet aksjer for minst 100 millioner kroner, men uten egenkapital.

Ifølge Finansavisen, som har omtalt 26-åringens aksjeeventyr de siste dagene, har 26-åringen gjennom forfalskede årsregnskaper gått til banker og meglerhus og tilegnet seg kreditter som ga ham muligheten til å handle i aksjer for enorme summer hver eneste dag.

En rekke store tap på aksjehandelen kan ha ført til at flere hundre millioner kroner kan være forsvunnet, skriver avisa.

Vurderer fengsling Tirsdag formiddag ble 26-åringen pågrepet av politiet i Oslo og siktet for å ha forfalsket revisjonsrapporten han viste fram til banker og meglerhus. I 13-tiden gjennomførte politiet en razzia i 26-åringens lokaler på Tjuvholmen, skriver Dagens Næringsliv.

Onsdag tar politiet stilling til om de vil fremstille ham for varetektsfengsling, sier leder Gro Smogeli ved finans- og miljøseksjonen i Oslo politidistrikt.

Revisor Claus Haavardsholm i FH Revisjon sa tirsdag at han slo alarm da han oppdaget at 26-åringen skal ha forfalsket en revisjonsrapport slik at det skulle se ut som om revisoren gikk god for regnskapet til 26-åringens selskap, RS Capital Management.

- Klippet og limt Ifølge Haavardsholm har 26-åringen klippet og limt signaturen hans på et tidligere årsregnskap. I regnskapene for 2010 og første halvår 2011 framgår det at han disponerer 63 millioner kroner. Realiteten var imidlertid at 26-åringens selskap var så godt som tomt.

Også høyesterettsadvokat Hallvard Austlid nekter for at han har underskrevet på noe som helst, og hevder overfor Dagens Næringsliv at han er blitt utsatt for en gedigen svindel.

Det nederlandske meglerhuset Amstel Securities var nær ved å gå under som følge av svindelen. Meglerhuset regner med at de har tapt 30 millioner kroner. Også DnB NOR Markets og Argo Securities, nåværende Sparebank 1 Markets skal ha tapt penger på det Finansavisen beskriver som 26-åringens herjinger.

Flere meglerhus har tatt beslag i 26-åringens eiendeler. Ifølge Finansavisen er det eneste namsmannen har funnet av verdier en TV og «noe småtteri».

- Ikke rot i virkeligheten 26-åringen har ikke vært tilgjengelig for kommentar de siste dagene, men sa til Finansavisen i helgen at historien om store aksjetap, uoppgjorte krav og forfalskede regnskaper ikke har rot i virkeligheten.

At han skulle ha forfalsket regnskaper, karakteriserte han som «bare tull».

(NTB)