Kjøpte aksjer med kjemperabatt

Hallvard Flatland kjøpte aksjer med kjemperabatt mens han ledet «Fredagsbørsen» på TV2. - Han har svertet sitt eget og TV2s gode navn og rykte, sier den tidligere TV2-toppen Finn H. Andreassen til TV2-nyhetene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er TV2s egen økonomiredaksjon som i dag gir Flatland det som kan bli nådestøtet for den populære programlederen. I går avslørte kanalen at den populære Tv-kjendisen, som snart er aktuell med et nytt storkonsept på kanalen, har eid aksjer i Globus Fondsforvaltning.

I dag avslører kanalen at Flatland kjøpte aksjer i selskapet som solgte fondsandelene til seerne av «Fredagsbørsen», mens han selv var programleder. Aksjene fikk Flatland til 70 prosents rabatt.

Totalt kjøpte Flatland aksjer for 375 000 i Globus, 200 000 mens han var programleder og 175 000 senere. I november i fjor ble disse aksjene solgt for over 2 millioner kroner, eller en avkastning på 600 prosent. TV2 anslår at det er 100 ganger så høy avkastning som den seerne som kjøpte aksjer i fondet fikk. Mange tusen seere tapte også på sine kjøp av andeler i fondet.

- Andelene hadde ikke solgt så bra uten Flatland, opplyser Bjarne Brynning tidligere leder i Globus til TV2.

Ville stanse Flatland

Den tidligere TV2-toppen Finn H. Andreassen fortalte i kveld til TV2 at han i forkant av at programmet gikk på lufta sørget for å få en egen avtale med Flatland for å sikre seg at han ikke beriket seg selv på programmet. Denne avtalen gikk lenger enn TV2s standard regelverk, og Andreassen fikk i stand avtalen på grunn av at han hadde hørt rykter om gunstige avtaler for Flatland.

- Dette har helt klart skadet TV2, og er et helt klart brudd på avtalen som ble inngått, og et tillitsbrudd, sier Andreassen til TV2.

Flatland beklager

Flatland har i dag sittet i møter med TV2s ledelse for å diskutere saken.

- Han burde ikke gjort dette, men han har beklaget det dypt. Vi har fortsatt tillit til Flatland, og har konkludert med at vi ønsker å stå ved vår kontrakt med ham, sier Rune Indrøy informasjonssjef i TV2.

I kveld har TV2.no lagt ut en avstemning med spørsmålet «Bør Flatland få fortsette i TV2?». Et stort flertall har svart nei.

Flatland jobber nå med ett nytt lørdagsshow for kanalen. Showet skal etter planen gå på lufta januar/februa neste år.

Mere trøbbel

I tillegg til aksjeskandalen i TV2 kjemper nå Flatland for sitt gode navn og rykte i to andre saker:

  • Mistankene om juridiske ulovligheter vedrørende Monaco-kontoen sin.
  • De stadig tilbakevendende antydningene om at han er involvert i den tiltalte travkusken Atle Hamres liv og økonomi.

Aksjene i Globus Fondsforvaltning kan være betalt med penger fra Flatlands etterhvert mye omtalte konto i Monaco. Han har tidligere forklart at kontoen ble brukt til hestekjøp, men den 24. april 1998 ble det overført penger fra denne kontoen til Globus.

Flatland har vært inne til politiavhør om denne kontoen i forbindelse med utpressingssaken mot travkusk Atle Hamre.

Munnkurv

Flatland har nå fått munnkurv av sin advokat Morten Kjensli. Han har heller ikke vært spesielt imøtekommende med å kommentere sin situasjon til pressen , bortsett fra en opptreden i NRKs Redaksjon 21 i forrige uke, der han regelrett stakk av fra pressen som ventet utenfor studio etter sending.

Flatlands advokat Morten Kjensli sa i går til Dagbladet at superkjendisen er oppegående, men føler seg unødvendig hardt behandlet.

- Hallvard har for tida et PR-problem som delvis er skapt av media, hevder han. - Jeg rådet ham til ikke å uttale seg til media.

Olav Njåstad, leder i Norsk Journalistlag var allerede før kveldens avsløringer usikker på om Flatland var egnet som programleder på TV: - Det kan se ut som om hans omdømme er varig svekket. Jeg er usikker på om TV2 kan satse på Flatland som lørdagsunderholder uansett hva som nå skjer. Det er uheldig for enhver journalist å bli koblet til lysskye forhold, og ekstra uheldig for en journalist som er profilert og kjent, sa han til Dagbladet i går.

I TRØBBEL: Halvard Flatland har store problemer i TV2. Kåre Valebrokk vil foreløpig ikke sende ham ut i kulda.