Kjøpte barn av fattige kvinner

Politiet i Albania har pågrepet to personer som kjøpte barn av fattige albanske kvinner. Myndighetene undersøker om barna skulle drepes og organene deres selges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnene ble tilbudt rundt 7500 kroner for sine nyfødte barn. Barna skulle selges i Hellas, melder det albanske innenriksdepartementet i dag, ifølge Expressen. En sentralt plassert kilde sier at myndighetene sjekker om organer fra barna skulle selges.

Politiet sier at de pågrepne tok kontakt med fattige, gravide kvinner, ga dem falske dokumenter og organiserte fødsler på en privatklinikk i Tessaloniki. Kvinnene skulle få pengene da de var tilbake i Albania.

- Jeg ble tatt imot på et lite sykehus i Tessaloniki av en lege på rundt 50 år. Han var blond og snakket lite albansk, står det i politiforklaringen til en 30 år gammel kvinne.

- Uten å ha gjennomgått noen kontroller, tok han meg med til operasjonssalen og utførte et keisersnitt. Etter fødselen behandlet de meg verre enn en hund.

Ifølge Expressen har kvinnen forklart at hun fremdeles var neddopet da hun ble etterlatt på den albanske siden av grensa midt på natta.