- Kjøpte barnas tillit

Den overgrepsmistenkte nordmannen (45) hadde rykte som «den snille norske onkelen» i det gambiske lokalsamfunnet.

- VENN: Dagbladet møtte i går Bakari Bojenj, faren til fire av barna nordmannen ble tatt sammen med. Han anser 45-åringen som sin venn, og tror han vil fortsette å omgås ham i framtida. Foto: TORGEIR P. KROKFJORD/DAGBLADET
- VENN: Dagbladet møtte i går Bakari Bojenj, faren til fire av barna nordmannen ble tatt sammen med. Han anser 45-åringen som sin venn, og tror han vil fortsette å omgås ham i framtida. Foto: TORGEIR P. KROKFJORD/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BRUFUT/OSLO (Dagbladet): Alle så på ham som en snill, rik onkel — en av de mange bemidlede europeere som tilbrakte vinteren i strandparadiset Gambia. Men på søndag stormet politiet leiligheten til den 45 år gamle nordmannen. Sammen med ham satt seks småbarn, det yngste bare tre år.

Dette var barn han hadde opparbeidet seg et tillitsforhold til over tid - gjennom sosial omgang med foreldre og naboer. Og, får Dagbladet nå bekreftet, gjennom utbetaling av penger.

Sentrale kilder opplyser at 45-åringen betalte skolepenger for flere av barna, og gjennom dette skaffet seg en lett vei inn til deres og foreldrenes hjerter. Den «snille norske onkelen» hentet barna på skolen og tro til med økonomisk hjelp når tidene var trange for barnas foreldre.

- Han kjøpte seg barnas og familienes tillit, sier en kilde som står saken nær.

Var naboer Som Dagbladet skrev i går, passet nordmannen på å holde gambiernes økonomiske avhengighet ved like også i periodene da han oppholdt seg i Norge — gjennom å sende penger ned med norsk-gambiske reisende.

Det var i all hovedsak om vinteren han reiste på sexreiser til Afrika — resten av året bodde han i campingvogn og kjørte pirattaxi i Oslo, i tillegg til at han mottok en beskjeden sum i trygd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer