Kjøpte bolig til 890 millioner

Indiske Lakshmi Mittal har kjøpt seg hus med 12 soverom i Kensington Palace Garden i London. Prislappen er ny verdensrekord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Han vokste opp i en fattig indisk landsby. Nå flytter stålmilliardæren Lakshmi Mittal inn i verdens dyreste bolig som har en prislapp på drøyt 890 millioner kroner.

Herskapshuset ligger i fasjonable Kensington Palace Garden i London, og har 12 soverom og garasjeplass for 20 biler, skriver Sunday Times.

Gulvfliser og søyler er laget av marmor fra samme steinbrudd som i sin tid forsynte Taj Mahal, og i tillegg til rikelig med sengeplass inneholder huset alt fra ballsal og tyrkisk bad til eget billedgalleri med eikepanel på veggene.

Velstående naboer

I nabolaget ligger den britiske kongefamiliens Kensington Palace og sultanen av Bruneis ringe London-bolig, men ingen av dem har sikret seg plass i Guinness rekordbok med sine hus.

Der havner trolig Lakshmi Mittal som betaler drøyt 890 millioner kroner for sin nye bolig, nærmere 100 millioner kroner mer enn det gamle rekordhuset gikk for i Hongkong i 1997.

Mittal eier verdens nest største stålprodusent LNM, og skal være god for om lag 45 milliarder kroner.

Husløs var han heller ikke. Fra før eier den indiske milliardæren et herskapshus til 115 millioner kroner nord for London, og en leilighet nær kontoret i Londons eksklusive Mayfair-distrikt.

Blair-gave

Lakshmi Mittal har også flere ganger tidligere vært i medienes søkelys, både i forbindelse med de storslåtte selskapene han pleier å invitere til men også som følge av sitt forhold til statsminister Tony Blair og det britiske arbeiderpartiet.

Bare uker etter at Mittal i 2002 donerte 1,6 millioner til partiet, kvitterte Blair med å skrive et brev til regjeringen i Bucuresti med bønn om at Mittal måtte få kjøpe et rumensk stålverk.

Kostbar gave

Mannen som Mittal kjøpte sitt nye herskapshus av, Formel 1-sjefen Bernie Ecclestone, er også kjent som en kontroversiell bidragsyter til Blair.

Han bidro med 13 millioner kroner til det britiske arbeiderpartiets kasse, og ble belønnet med et unntak fra forbudet mot tobakksreklame på sportsarrangementer.

Ecclestone skal ha kjøpt huset i Kensington Palace Gardens for 640 millioner kroner for tre år siden, som en overraskelsespresang til sin kone Slavica. Hun likte angivelig ikke presangen, og paret flyttet derfor aldri inn, skriver Sunday Times.

(NTB)

NABO'N: Mittal blir nabo med Kensington Palace, der flere medlemmer av den britiske kongefamilien hører hjemme.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer