Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjøpte bombesikker villa

STOCKHOLM (Dagbladet/Expressen): Carola og Runar Søgaard fra Kongsvinger har funnet sin drømmevilla. De har kjøpt et bombesikkert teglsteinspalass på 700 kvadratmeter boareal i Stockholms skjærgård.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

og

RUNE MOEN

Huset som har falt i parets smak, ligger på Värmdö, bare en halv times biltur fra den svenske hovedstaden.

Villaen ligger på en liten kolle med sjøutsikt. Den er utbygd i flere etapper og har store vinduer.

De tjukke veggene er av rød teglstein. Den første eieren ble utsatt for bombeangrep under andre verdenskrig og ville føle seg sikker. Derfor de bombesikre veggene.

Rundt huset går en høy mur som skal holde nysgjerrige beundrere på avstand.

Etter at Carola og Runar Søgaard solgte huset i Uppsala, har de bodd i en leilighet i Stockholm og vært på utkikk etter det perfekte huset. Og nå virker det som om de har kjøpt det, ifølge avisa Hänt Extra, som skriver at naboer sier kjøpet er avklart.

Basseng i kjelleren

I 1. etasje er det kjøkken, hverdagsrom, bibliotek og arbeidsrom. En vindeltrapp leder opp til 2. etasje med tre soverom, to bad og et lite toalett.

Skulle Søgaard-paret føle for litt mosjon, kan de bare gå ned i kjelleren. Der er det svømmebasseng og badstue. Store glassdører leder ut til en liten terrasse.

Omgivelsene er idylliske. Bare noen få hundre meter fra boligen ligger en butikk med eget røykeri, og om sommeren kan paret spise på den populære restauranten Kanalbaren i nærheten.

Uinntakelig

Husets 700 kvadratmeter boligareal skulle gi nok tumleplass for Carola, Runar og deres to hunder, om de bestemmer seg for å flytte inn.

Dessuten har de en tomt på 12,4 mål med flere store terrasser uten innsyn.

Kommer man fra veien, ser man bare den høye muren, et par høye jernporter og en liten vei opp til villaen. Huset er omgitt av en viltvoksende hage og store trær som hindrer innsyn.

Ned mot sjøsiden ligger terasser og en privat vik. Brygga er fjernet, slik at ingen kan ta seg inn på eiendommen sjøveien.

Et røverkjøp

Kjøpet er ennå ikke registrert i offentlige registre, men om paret allerede har betalt, kan det drøye opptil tre måneder før en handel i Sverige når tinglysningsmyndighetene.

- Akkurat nå vil vi ikke kommentere vår private beboelse eller vårt private hus, hilser Runar og Carola via sin sekretær, Karin Eriksson i firmaet Carola Artist Vision.

Eiendommen er taksert til drøyt to millioner svenske kroner. Hvor mye paret vil betale er ennå ukjent. Det kan dreie seg om et beløp mellom 2,5 og 5 millioner kroner. Men sannsynligvis under 3 millioner, opplyser en kilde.

Sammenliknet med boligmarkedet i Norge, er det i så fall forståelig at Runar fra Kongsvinger velger å holde ut i Sverige. Etter norske forhold kan dette være litt av et røverkjøp.

Strøket skal være attraktivt. Peter Wallenberg, H&M-sjefen Stefan Persson og Björn Borg er noen av dem som sverger til Värmdös fortreffelighet.