Hunter Biden

- Kjøpte crack på gata

Hunter Biden, sønnen til USAs president, Joe Biden, forteller svært åpenhjertig om rusproblemer og hva han synes om USAs forrige president, Donald Trump.

PRESIDENTSØNN: Joe og Hunter Biden sammen under en basketballkamp i 2010. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst/File Photo
PRESIDENTSØNN: Joe og Hunter Biden sammen under en basketballkamp i 2010. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst/File Photo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): 6. april kommer Hunter Bidens (51) selvbiografi ut både på engelsk med tittelen «Beautiful Things» og på norsk med tittelen «Alt det vakre». Nå har medier som New York Times og The Guardian begynt å sitere utdrag fra boka.

Hunter Biden er for tida under etterforskning av føderale myndigheter i en skattesak.

I boka skriver presidentsønnen åpenhjertig både om oppveksten da mora og søstra døde i ei tragisk bilulykke i 1972. Seinere har Hunter slitt med store rusproblemer mens faren var visepresident for Barack Obama. Tidligere president Donald Trump forsøkte også bruke Hunter Bidens forretningsvirksomhet i Ukraina på en måte som sørget for at han selv ble stilt for riksrett.

KANDIDAT: Joe Biden kan bli USAs nye president i november, men ting har ikke vært enkelt privat for demokraten. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Bilder/video: AP / NTB Scanpix Vis mer

- Moralsk forkastelig

Målet til Trump og hans personlige advokat, Rudy Giuliani var å finne informasjon som kunne brukes for å sikre Trump gjenvalget mot Biden.

- Trump er en moralsk forkastelig mann med et moralsk forkastelig oppdrag. Han sank til dybder uten sidestykke i fjorårets presidentvalg, skriver Hunter Biden.

Biden-sønnen er selv advokat og forretningsmann. Han har hele tida insistert på at han ikke gjorde noe galt da han i april 2014 fikk et godt betalt styreverv i det ukrainske selskapet Burisma. Men han anerkjenner samtidig at han ikke ville gjort det samme igjen.

Republikanerne med Trump i spissen, gjorde også alt de kunne for å angripe Hunter Bidens personlige rusproblemer og hans beslutning om å kjøpe et våpen.

- Trump brukte usanne konspirasjonsteorier om jobben jeg gjorde i Ukraina og Kina mens hans egne barn fylte lommene med millioner i Kina og Russland, og hans tidligere valgkampsjef satt fengslet for å hvitvaske flere millioner fra Ukraina, skriver Hunter Biden og legger til:

- Trump trodde at han kunne ødelegge meg, og dermed faren min, han trodde han kunne ta anstendigheten fra en hver kandidat fra begge partier, mens han samtidig to oppmerksomheten bort fra sin egen korrupte oppførsel.

Kjøpte crack på gata

Hunter Biden forteller også i detalj om rusproblemene.

- Jeg er en 51 år gammel far, som hjalp til med å oppdra tre vakre døtre. Jeg har kjøpt crack-kokain på gatene i Washington D.C. og laget mitt eget i en hotellbungalow i Los Angeles. Jeg har vært så desperat etter en drink at jeg ikke klarte å vente det ene kvartelet fra spritsjappa til leiligheten uten å ta korken av flaska og ta en slur. De siste fem åra har mitt 20 år lange ekteskap falt fra hverandre, jeg har blitt truet med våpen, og på et tidspunkt gikk jeg under jorda og bodde i et Super 8-motell for 59 dollar natten og skremte familien min mer enn meg selv, skriver presidentsønnen i forordet.

I boka forteller han om hvordan han drakk sitt første glass med sjampanje da han var åtte år gammel. I 20 åra drakk han mye. Han endte på rehab, men begynte å drikke igjen etter sju år like etter at Joe Biden ble Barack Obamas visepresidentkandidat i 2008. Hunter Biden dro på rehab igjen, men sprakk på nytt da broren Beau døde av hjernekreft i 2015.

TELEFONSAMTALE: Se telefonsamtalen mellom USA-president Joe Biden og generalsekretær i NATO, Jens Stoltenberg. Video: @POTUS / Twitter Vis mer

Abstinenser

Han beskriver hvordan han kunne sitte og drikke i 12-16 timer og få abstinenser.

- Jeg spiste ikke noe særlig utover det som var tilgjengelig i spritsjappa, som Doritos, fleskesvor, nudler. Til slutt klarte ikke magen min å takle nudler en gang, skriver Hunter Biden.

På et tidspunkt begynte han å bruke crack og en hjemløs crackbruker flyttet inn hos ham og de utviklet et romantisk forhold. Han forteller også om voldelige doplangere og folk som holdt seg rundt ham for å utnytte ham.

Støtte fra faren

Samtidig skryter han av faren, som var visepresident på dette tidspunktet.

- Jeg vet du ikke har det bra, Hunter. Du trenger hjelp, forteller Hunter at faren sa og skriver videre:

- Han lot meg aldri glemme at alt ikke var tapt. Han forlot meg aldri. Han unngikk meg aldri uansett hvor ille ting var - og tro meg, derfra ble ting mye verre.

Traff ny ektefelle

Nå takker han sin nye kone, den sørafrikanske filmskaperen, Melissa Cohen, for at han er edru. Vendepunktet kom i mars 2019.

- Jeg var ferdig med politikken og å finne ut hvordan jeg kunne drive valgkamp for pappa dersom det kom til det, slik jeg ville ha gjort et hvert annet valgkampår. Jeg var en crackmisbruker og det var det, skriver Hunter Biden.

Han hadde blitt kastet ut fra hotellet sitt i Los Angeles da han ble kjent med noen mennesker ved svømmebassenget der som satte ham i kontakt med Cohen. Én time inn i den første daten erklærte de sin kjærlighet til hverandre. Én time seinere fortalte Biden at han var rusavhengig.

- Ikke nå lenger. Du er ferdig med det, sa Cohen, ifølge Biden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer