I teorien skal antallet haner per høne gjøre et eventuelt kyllingklekk fra butikkjøpte egg nærmest umulig.
Det bestemte Linda Akselsen Bjerke og familien i Sør-Odal seg for å teste. Hun bor på gård og har tilgang på utstyr som ikke den jevne forbruker har hjemme.
Nå hevder hun å ha fått to kyllinger rett fra butikken.- Vi brukte en inkubator og holdt eggene på 38 grader i tre uker. I går natt begynte de å klekke, sier Akselsen Bjerke om skapelseshistorien til de to kyllingene hun har kalt Rema og 1000.
Til ære for Rema 1000 Dette til ære for butikken hun sier at hun kjøpte eggene fra. Hun har postet et bilde av de nyklekte kyllingene på Rema 1000s Facebook-sider der de har fått stor oppmerksomhet.
- Hei! Matmor var innom Rema 1000 Kurudsand Kongsvinger for tre uker siden. Der kjøpte hun en pakke egg med litt andre planer enn omelett. Og etter tre uker og gjennomsnittlig 38 grader satt vi to og lagde pipelyder på kjøkkenbenken, skriver hun på siden. Ifølge Akselsen Bjerke er det fullt mulig å klekke egg fra butikk.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger