Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjøpte for 1 kr - solgte for 24 millioner

Teatersjef Tom Sterri tjener millioner på salget av ruinene etter ABC-teateret. Det samme eiendomselskapet som solgte bygningen for 1 krone i 1996, betaler nå 24 millioner kroner for å kjøpe det tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fortjenesten på 23 999 999 kroner går rett til Tom Sterri og hans to partnere, Ketil Aamodt og Anders Moland. I 1996 overtok de teaterbygningen som ble totalskadd i en gasseksplosjon lille julaften. Ruinhaugen får de nå 24 millioner kroner for.

- Jaja, selvfølgelig har det vært en god handel, sier Sterri til TV2.

Seff Eiendom skal bygge moderne teaterlokaler som ABC-teatret får leie. Dermed er videre teaterdrift sikret - og Sterri og hans kompanjonger stikker av med flere millioner i personlig fortjeneste.

Angrer ikke

Siden 1996 har eiendomsverdiene i teaterområdet økt betraktelig. Nære naboer er Blitz-huset og det tidligere rikshospitalet. Seff ønsket å betale 8 millioner for teaterruinene, men Sterri klarte å presse prisen opp til det tredobbelte.

- Vi angrer ikke på at vi solgte bygningen for 1 krone i 1996. Dette er en god handel også for oss, sier daglig leder Finn Strøm i Seff Eiendom til Dagbladet.no.

De ga supertilbudet i 1996 for å forsikre seg at ABC-teatret fortsatte driften. Seff eide flere bygninger i samme område.

- Det var et belastet område, og vi regnet med at teatret gjorde våre andre eiendommer og nabolaget mer attraktivt, sier Strøm.

Sterri ville bygge selv

Nå skal de bygge et stort hotell i tilknytning til teatret og ønsker fortsatt ABC-drift for å trekke hotellgjester.

- Men siden dere var greie og solgte bygningen for ei krone i 1996, kunne dere ikke betalt ei krone for å få teaterruinene tilbake?

- Tror du de ville solgt en så attraktiv eiendom for ei krone, ler Strøm.

Han understreker at de har hatt en god dialog med teatertrioen under prisforhandlingene.

Teatersjef Tom Sterri sto fram på TV etter eksplosjonen 23. desember i fjor og lovte at han skulle bygge opp det ærverdige teatret på nytt. Strøm tror ikke teatret kunne klart det på egen hånd.

- Det viste seg at forsikringspengene ikke ville dekket gjenoppbygginga. Det er kanskje derfor Sterri valgte å selge til oss, sier Strøm.

Dagbladet.no har ikke lyktes i å få tak i Tom Sterri i kveld.

- Mye har smilt i vår retning, sa han på TV2-intervjuet.

LOVET NYTT TEATER: Etter eksplosjonen lille julaften, lovet Tom Sterri å bygge opp ABC-teatret.