Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjøpte Google.com og eide verdens største domene i ett minutt

Nå får Sanmay klekkelig betalt, men velger å donere vekk pengene.

GLAD: Sanmay Ved har tidligere jobbet i Google, og synes det er artig å tenke på at han har eid domenet, om så bare for ett minutt. Foto: Privat.
GLAD: Sanmay Ved har tidligere jobbet i Google, og synes det er artig å tenke på at han har eid domenet, om så bare for ett minutt. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sanmay Ved eide Google.com i ett minutt, etter at han 29.september plutselig oppdaget at domenet ved en feil var oppført som "ledig" på domenekjøps-tjenesten Google Domain.

Prisen? Snaue 12 amerikanske dollar. Transaksjonen ble imidlertid kansellert etter ett minutt, da røverkjøpet naturligvis var for godt til å være sant. Ved - som tidligere faktisk har jobbet for Google - fikk tilbake pengene sine fra Google Domain. 

Minst 10 000 dollar Det er imidlertid vanlig praksis for Google å belønne folk som oppdager feil. Det ville de ifølge Business Insider først ikke gjøre i Veds tilfelle. Så ombestemte de seg, etter beskjed om at Ved gjerne heller ville at de skulle donere pengene til et veldedig formål.

Da skal selskapet i stedet økt belønningen til den tidligere Google-ansatte. Overfor avisa vil ikke Ved ut med hvor stor summen han fikk fra Google er, men han røper at det minst var over 10 000 dollar.  Selv om eierskapet ble kortvarig, synes Ved det er artig at han klarte å kjøpe domenet.
- Jeg klarer ikke helt å riste av meg følelsen av at jeg faktisk eide Google.com, sier han til Business Insider. 

Ikke første gang Pengene blir ifølge avisa donert til et prosjekt som skal sikre utdanning til barn bosatt i den indiske slummen.Saken om den lykkelige kjøperen av verdens mest brukte domene, har vakt oppsikt i internasjonale medier.

Foreløpig er det ikke kjent hva som er grunnen til at kjøpsglippen, men ifølge Ved kan det enten skyldes en feil eller at selskapet rett og slett glemte å fornye domene sitt i tide.

Det er  ikke første gang noe sånt skjer. I 2003, var Microsoft utsatt for det samme med domenet Hotmail.co.uk. Da var selskapet ifølge Business Insider faktisk nødt til å kjøpe domenet tilbake fra den heldige kjøperen. Det var ikke nødvendig i forbindelse med det ferske Google-kjøpet fordi domenet fra før av var eid av Google.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!