Kjøpte halve rederiet onsdag

På onsdag kjøpte et selskap eid av Folke Hermansen 45,2% av «Sleipner»-rederiet. Han har også tilbudt å kjøpe ut resten av aksjonærene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare to dager før «Sleipner» gikk ned kjøpte Rogaland Trafikkselskap (RT), eid av stavangerinvestoren Folke Hermansen, 45,2% i Hardanger Sunnhordlandske Dampskipsselskap (HSD). HSD eier «Sleipner».

- Det er fryktelig leit og trist når man kommer opp i en slik tragisk ulykke. Mine tanker går til de pårørende og den angsten og usikkerheten de måtte tåle i timene før det ble avklart hvem som var funnet, sier Folke Hermansen til Dagbladet.

- Påvirker ulykken deres eierskap i rederiet?

- Nei, vi vil fortsatt være hovedeier i HSD. RT måtte betale over 83 millioner kroner, og det store kjøpet medfører at Hermansens selskap må tilby å kjøpe ut også resten av aksjonærene i HSD. De resterende aksjonærene kan selge aksjene for den samme kursen som RT betalte på onsdag. Det vil koste RT ytterligere 100 millioner kroner.

Folke Hermansen er blant Stavangers rikeste menn. Han blir karakterisert som en høyt respektert reder og investor i byen. Han eier både Rogaland Trafikkselskap og Det Stavangerske Dampskipsselskap (DSD).