Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjøpte hus med likstank

Fikk ikke vite at huseierne ble funnet døde i huset to måneder tidligere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Etter nesten to års kamp har Kristin Mørch vunnet fram mot forsikringsselskapet etter at hun oppdaget liklukt i huset hun kjøpte, skriver Avisa Nordland.

I juli 2004 kjøpte Mørch en enebolig på Ballstad i Vestvågøy for 535 000 kroner. Hun ble aldri opplyst om at huseierne, et eldre ektepar, ble funnet døde i huset to måneder tidligere.

Ligget lenge

"Likenes grad av forråtnelse og tilstedeværelse tyder på at begge avdøde har ligget lenge", heter det i politirapporten etter at ekteparet i 70-årene ble funnet døde i huset 6. mai 2004.

Først etter at Kristin mørch hadde kjøpt huset, oppdaget hun den ekle stanken. Deretter fikk hun vite at huset ble omtalt som "likhuset" på folkemunne.

- Det er klart hun fikk et sjokk, sier Mørchs advokat Olav Martin Jentoft jr. til Avisa Nordland.

Huset måtte renoveres, og Mørch krevde prisavslag fra selgeren. Vedkommende hadde imidlertid tegnet eierskifteforsikring, slik at saken ble juristmat.

Lang kamp

Mørch tapte første slag i Lofoten tingrett og ble dømt til å betale motpartens saksomkostninger på 93 968 kroner. Etter anke, har Mørch nå fått medhold i Hålogaland lagmannsrett.

Lagmannsretten konkluderer med at selger måtte vite at dødsfallene kunne medføre en sterk lukt som det er vanskelig å fjerne. Mørch, som kom fra et annet sted i Norge, hadde ingen forutsetning for å skjønne at et dødsbo skulle innebære at det hadde ligget døde folk i huset.

En enstemmig lagmannsrett tilkjente Mørch 45 838 kroner i prisavslag.