Kjøpte hytte til 20 millioner - river alt

Dana og Morten Westye Høegh kjøpte ei hytte til 19,75 millioner i Grimstad for drøyt 11 år siden. Nå river de og bygger nytt.

BESKJEDENT OMFANG: Illustrasjonen viser dagens hytte (den hvite) og tegning av den nye. Den hvite skal rives. Illustrasjon: Jarmund/Vignæs Arkitekter Mnal
BESKJEDENT OMFANG: Illustrasjonen viser dagens hytte (den hvite) og tegning av den nye. Den hvite skal rives. Illustrasjon: Jarmund/Vignæs Arkitekter MnalVis mer

(Finansavisen:) Julaften 2007 kjøpte ekteparet Dana og Morten Westye Høegh eiendommen i Arnevigveien 118 på Vessøya i Grimstad for 19,75 millioner kroner. Selgeren var advokaten Nils Gregusson, og eiendommen er ifølge Fædrelandsvennen fortsatt den 20. dyreste fritidseiendommen på Sørlandet, skriver Finansavisen.

237 kvadratmeter

Nå vil Høegh-familien rive den eksisterende bygningsmassen og bygge nytt, men det nye blir av det avmålte slaget, og det blir ingen ruvende hytter på tomten. Bakgrunnen er at bygningene i dag er i så dårlig forfatning at det ikke vil være regningsverdig å restaurere og modernisere dem.

Nybygget blir på 237 kvadratmeter. I tillegg til dagens hus, skal et uthus, terrasser og platting rives og erstattes.

«En har vurdert restaurering, men kommet fram til at nybygg vil være mer hensiktsmessig og gi en mye bedre helhetlig løsning», skriver Esben Gilje i Gilje Byggrådgivning til Grimstad kommune.

Han ønsker ikke å utdype overfor Finansavisen om byggeprosjektet.

Dagens bolig er fra 50-tallet, og er i dårlig forfatning med store råteskader.

«Det er et ønske om å plassere et nytt hus som glir inn i landskapet heller enn å konstatere dette, slik det eksisterende huset gjør», skriver Gilje.

Ikke vært i bruk

«Dette er et privat anliggende, og vi har i utgangspunktet ingen kommentar. Vi kjøpte eiendommen i 2007, og helårsboligen som skal rives og erstattes med et nytt hus er i svært dårlig forfatning og har ikke vært i bruk på mange år. For øvrig ingen kommentar», skriver Morten Westye Høegh i en e-post til Agderposten.

Andre økonominyheter:
To aksjetips fra DnB Markets
Morgan Stanleys toppvalg