Kjøpte hytte usett for 5,2 mill

KRAGERØ (Dagbladet): En Oslo-millionær med lyst på landsted bladde opp 5,2 millioner kroner for denne hytta på en knaus i Kragere - uten engang å ha besiktiget den.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En annen riking er villig til å betale 30 millioner kroner for hyttedrømmen på Sørlandet.

Kampen om å sikre seg årets godbiter på hyttemarkedet ved sjøen er allerede i gang. Prisene ser ut til å sette nye rekorder, og handelen går i rekordfart.

AkMens regnet øser ned over Kragerø-skjærgården, slår hytte-feberen alle rekorder.

Advokatfirmaet Geirr Midgaard rakk ikke å annonsere hytta på Trillingholmen rett utenfor Kragerø før den ble solgt. I løpet av tre timer onsdag var salget i boks.

Vil gi 30 mill.

Riktignok er det beliggenhet som betyr mest for de fleste, og kjøperen har sett hytta fra utsida, men besiktiget den ikke før han bladde opp 5,2 millioner kroner.

På folkemunne går Trillingholmen under navnet Sinsenkrysset på grunn av den store trafikken på alle kanter.

En annen hyttekåt riking har ringt en mekler i oppdrag å finne en perle. Makspris: 30 millioner kroner. I så fall vil dette være tre ganger så mye som noen gang er betalt for en hytte på Sørlandskysten. I fjor betalte Øystein Stray Spetalen 16 millioner for Berit Bettums hytte i Sandefjord. Dette er etter det Dagbladet erfarer prisrekord for hytte ved sjøen i Norge - så langt.

Den anonyme kjøperen har svært spesifikke krav til drømmeeiendommen:

 • Egen strandlinje
 • Eget bryggeanlegg
 • 500 kvadratmeter bygningsmasse eller mulighet for utbygging.
 • Stor og solrik tomt
 • Gjerne en øy eller deler av øy.
 • Må ligge mellom Kragerø og Søgne.

  Hemmelig


  Det er eiendomsmekler Gustav Sædberg i Arendal som har fått oppgaven med å finne feriested til mannen. Hvem kjøperen er, vil han ikke ut med.
  Det eneste jeg kan si, er at han er norsk og trenger god plass, sier Sædberg til Agderposten.
  Han regner ikke med at det er mer enn ti eiendommer i det aktuelle området som fyller kjøperens krav.

  Kjøpefest


  Med dette har startskuddet for kjøpefesten for rike hyttekjøpere for alvor startet. Flere meklere regner med nytt toppår og rekordpriser i år.
  - Jeg vil tro at det går mot rekordhøye priser i år dersom de rette eiendommene blir lagt ut for salg. Folk har mer penger mellom hendene og eiendomsprisene har gått mye opp bare de tre første månedene i år, sier eiendomsmekler Tore Sandberg i Sandefjord til Dagbladet.
  Blant hytteeiendommene som er lagt ut for salg er Lille Ærøy, som har en prisantydning på 14 millioner kroner. Ingen av arvingene har råd til å overta eiendommen alene, derfor går den til høstbydene - på deling.
  - Jeg tror prisene vil stige fram til år 2000. Men et sted må vel grensen gå for hva et landsted her kan være verdt, sier advokat Jens Røegh i Kragerø Eiendomsmeklerfirma som allerede sitter med lister over kjøpere som bare venter på at perler skal leggetut for salg.

REKORDSALG: Denne hytta til 5,2 millioner ble solgt før den ble annonsert.