-  Kjøpte informasjon fra likningsfunksjonær

Mannen som forhandlet om kjøp av «Skrik» og «Madonna», er siktet for grov korrupsjon og utpressing av en mangemillionær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen i 40-åra ble i går fengslet for to uker i Oslo tingrett for grov korrupsjon etter at en likningsfunksjonær ifølge politiet skal ha gitt taushetsbelagt informasjon. Likningsfunksjonæren er også siktet og varetektsfengslet i saken. Mannen i 40-åra, omtalt som «Edderkoppen», ville i fjor kjøpe tilbake de stjålne maleriene «Skrik» og «Madonna».

Politiet mener likningsfunksjonæren har gitt likningsinformasjon om en person - og fått betalt for det.

-  Det er flere momenter i denne saken som politiet ønsker å finne mer ut av, sier politiadvokat Morten Stene ved Oslo politidistrikt.

I tillegg til likningsfunksjonæren og «Edderkoppen», er en mann i 30-åra siktet i korrupsjonssaken. Politiet mener han er pengeutpresser. Den antatte pengeutpresseren er på flukt fra politiet. I Dagbladet i går ble han omtalt som en kjenning av Christer Tromsdal.

-  Jeg er ikke venn med personen som politiet mener er pengeinnkrever, understreker Tromsdal overfor Dagbladet.

«Edderkoppen» er sammen med to andre også siktet for utpressing av mangemillionæren Nordahl Heyerdahl-Larsen (18). Bakgrunnen er et møte på puben Gamle Major i Oslo i midten av november. Heyerdahl-Larsen sier han ble presset for 70 000 kroner.

-  Min klient er siktet i begge sakene, men han stiller seg uforstående til begge siktelsene. Han erkjenner kontakt med fornærmede, men mener det ikke har skjedd noe straffbart, sier advokat Kim Gerdts til Dagbladet.