VANT ØY-PARADIS I LOTTERI: En australsk mann kunne juble høyt da han vant et øy-paradis i Mikronesia for loddet han betalte 420 kroner for. Her får han beskjeden. Video: Facebook/WIN The Island Estates Vis mer

Kjøpte lodd for 420 kroner. Vant tropisk øy-paradis

Loddet ut tropisk resort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann fra Australia har vunnet et helt unikt lotteri.

Mannen, som kun er identifisert som Joshua fra New South Wales i Australia, vant Kosrae Nautilus Resort i en konkurranse arrangert av ekteparet Doug og Sally Beitz.

Det australske paret har bodd på den tropiske øya Kosrae i Mikronesia i 22 år, men bestemte seg for å flytte tilbake til det australske fastlandet for å se mer til barn og barnebarn, skriver CNN.

NY LEKEKAMERAT? Den heldige australske vinneren får selskap av flere flotte skapninger i revet utenfor sitt nye hjem. Foto: Dave Fleetham / AGE / NTB Scanpix
NY LEKEKAMERAT? Den heldige australske vinneren får selskap av flere flotte skapninger i revet utenfor sitt nye hjem. Foto: Dave Fleetham / AGE / NTB Scanpix Vis mer

I stedet for å selge eiendommen til høyest bydende, gjorde de noe helt annet. Med håp om at øya skulle gå til en som genuint kunne sette pris på ta vare på øya og dens unike økosystem, loddet de den ut.

Siden april har folk fra hele verden hatt muligheten til å melde seg på det noe spesielle lotteriet. Det eneste de trengte å gjøre var å kjøpe et lodd til 49 dollar, som tilsvarer omtrent 420 norske kroner.

Nå er den heldige vinneren kåret.

  • Se reaksjonen i videoen øverst i saken.

I en direktesendt video på Facebook kunne Beitz-paret endelig avsløre vinneren.
Rundt 60.000 lodd er solgt i det utradisjonelle lotteriet.

Øya er den nest største i Mikronesia med sine 110 kvadratkilometre, og har rundt 6 000 fastboende. Den er et populært reisemål for dykkere og turgåere.

Beitz-paret har bygget et ferieresort på øya med 16 hotellrom, restuarant, svømmebasseng og dykkeutleie. Alt dette er nå i hendene på vinneren. Dermed har han ikke bare sikret seg sitt eget paradis, men også en sikker inntekt.

Overtakelsen er ikke bestemt, men Beitz-paret har lovet å være tilstede i en periode for å hjelpe Joshua med overgangen til øybeboer og resort-eier.