Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjøpte Mercedes til elskerinnen

Bedragerisiktede Trond Kristoffersen kjøpte en svart Mercedes kabriolet til sin elskerinne i London. Det er nå full strid om hvordan bilen er finansiert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere Finance Credit-direktøren ble i går varetektsfengslet for nye fire uker. Retten mener at det er stor fare for bevisforspillelse og bounndragelse. Trond Kristoffersen påkjærte kjennelsen på stedet.

Sentralt under fengslingsmøtet sto et bilkjøp gjort av Kristoffersen og hans tidligere elskerinne, Ruth Elliot, i London. Elliot eier også 50 prosent av luksusleiligheten Cheval Place i London til 30 millioner kroner, hvor de tidligere bodde sammen.

Kjente ikke til bilen

Trond Kristoffersen, som i går ikke ønsket å kommentere saken, skal ha kjøpt Mercedesen av modell CLK 430 i 2001. Det er nå full strid om hvordan bilen er finansiert, og hvor salgssummen på rundt 400000 kroner har blitt av.

Økokrim mener at Kristoffersen sendte en e-post 9. april 2003 til kvinnen mens han var på frifot. Her ble hun instruert om å sette pengene inn på kontoen til en advokat som styrer selskapet til datteren.

Elskerinnen i skjul

Advokaten forteller at Kristoffersen også under politiavhør ikke kjente til bilen. Seinere skal han ha forklart at han misforsto spørsmålet og trodde at boet snakket om en bil av merket Chrysler.

Christensen mener at bilsaken illustrerer hvordan Kristoffersen skjuler eiendeler overfor boet.

Elskerinnen samarbeider nå med politiet. Hun lever på hemmelig sted av frykt for aksjoner fra Kristoffersen.

- Vi er engstelige for at sentrale vitner blir truet til taushet, sier førstestatsadvokat Morten Eriksen ved Økokrim.

FAKTA

Finance Credit-saken

Finance Credit-systemet lånte penger av norske banker for å kjøpe fordringer og drive inkasso. Lånene kom opp i 1,3- 1,4 milliarder kroner.

16. november i fjor ble de to eierne, Trond Kristoffersen og Torgeir Stensrud, arrestert, mistenkt for svindel og bedrageri ved hjelp av falske og oppblåste regnskaper og fakturaer. De ble seinere løslatt.

Kristoffersen er fremdeles varetektsfengslet.