Kjøpte million- villa på Bygdøy

Mangemillionær Svein Bakke (49) har kjøpt Norsk Hydro-grunnleggeren Sam Eydes gamle villa på Bygdøy i Oslo for flere titalls millioner kroner. - Tilbudet om å kjøpe villaen var så godt at jeg ikke kunne la være, sier Bakke til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ble det klart at mangemillionæren Svein Bakke og kona Randi fikk kjøpe den ærverdige villaen ved Huk på Bygdøy i Oslo. Selger er gründeren Svein Alvern.

- Vi er blitt enige om ikke å gå ut med prisen for eiendommen, sier Bakke til Dagbladet.

I sin tid ga Alvern 26 millioner for Sam Eydes gamle eiendom, men prisen ekteparet Bakke betalte for eiendommen ligger langt over det beløpet.

Etter det Dagbladet erfarer, skal Bakke ha betalt mellom 30 og 40 millioner kroner for villaen, som ble bygd i 1919.

- Vi overtar huset 1. februar, men det må pusses opp før vi kan flytte inn. Inntil det er klart, vil vi bli boende i Holmenkollåsen, framholder Bakke overfor Dagbladet.

For vel et år siden kjøpte ekteparet Bakke en 850 kvadratmeter stor villa i Holmenkollåsen for 22,5 millioner kroner.

- Hvorfor kjøper dere nytt hus nå igjen? Er det ikke bra nok i Holmenkollåsen?

- Jo, men min kone og jeg har alltid hatt lyst til å flytte nærmere sjøen. Tidligere i uka fikk jeg en telefon vedrørende huset på Bygdøy, og tilbudet var så bra at jeg ikke kunne la være å kjøpe det, sier Bakke.

Svein Bakke startet med to tomme hender for over 30 år siden, og i dag sitter han på eiendommer til mange hundre millioner kroner. Han startet sitt eget renholdsfirma da han var 17 år gammel. På det meste hadde han mellom 500 og 600 ansatte. I dag er han eneeier av Viking-gruppen som «eier» halve Trysil.