Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjøpte mobiler til ungdom for kommunepenger

Tekno-glad kulturleder i Bergen anmeldt for utroskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mens han var leder for kulturavdelingen i tidligere Bergenhus bydel, gikk han til omfattende innkjøp av luksuriøst, teknologisk utstyr. Nå er han anmeldt for økonomisk utroskap i millionklassen, som kan ha pågått over år.

- Det handler om datautstyr, stereoanlegg, mobiltelefoner og annet teknologisk utstyr i prisklasser som ikke kan betegnes som annet enn luksusklassen, og som er hinsides mer kostbart enn det som er normalt at en kommune skal kjøpe inn, sier finansdirektør Per Kristian Knutsen i Bergen kommune til Bergens Tidende.

Innkjøpene ble gjort i en periode da byrådet hadde innført total innkjøpsstopp. Det er usikkert nøyaktig hvor mye mannen har shoppet for.

Flere ungdomsklubber og andre kulturinstitusjoner fikk nyte godt av mannens elleville handleglede. Blant annet går flere ungdommer rundt med mobiler i 5000-kronersklassen, sponset av kommunen. De ble gitt som premier i konkurranser. Mye av utstyret skal ha vært så avansert at det ikke kunne brukes på de aktuelle stedene. Det er derfor lagret i Bergen kommune.

Det er kommunens internrevisjon som har avdekket det de ifølge avisa kaller et massivt tillitsbrudd. Nå skal de også undersøke om mannen har begått underslag av kommunale midler og eiendeler, men så langt er det ingenting som tyder på det.

Den tidligere kommunelederen sa opp stillingen sin tidligere i år etter å ha blitt konfrontert med saken. Han forklarte da de kostbare innkjøpene med at han var opptatt av god kvalitet og mente at de forskjellige institusjonene og ungdommene fortjente ypperste kvalitet.

ELLEVILL TEKNOSHOPPING: En kommuneansatt i Bergen er anmeldt for utroskap for å ha kjøpt inn alt for luksuriøse teknoprodukter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!