Erlend Nygård Kvalheim sliter med å få Easy Form til å tjene penger. Foto: Anders Horntvedt.
Erlend Nygård Kvalheim sliter med å få Easy Form til å tjene penger. Foto: Anders Horntvedt.Vis mer

Kjøpte Nord-Europas største fresemaskin

- Vi fant ut at vi måtte ha såpass når vi skulle starte opp, sier daglig leder Erlend Nygård Kvalheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Økonomisk har det ikke vært noe særlig, men utviklingsmessig har det vært et eventyr. Vi har tapt massevis av penger, det er det ikke vanskelig å se. Men det har vært bevisst. Vi har fortsatt troen på teknologien, nøkkelpersonellet, innsatsen og medaksjonærene, sier Gunnar Carlson, industrigründer og styreleder i Easy Form, til Finansavisen.

Sliter med å tjene penger

Easy Form ble etablert i 2005 og markedsfører seg som en komplett partner innenfor forskning og produktutvikling. Siden da har de bare hatt ett år med overskudd.

Industrimiljøet på Blålid, 10 minutter øst for Måløy, kan blant annet skryte av en fem-akset Belotti CNC-fresemaskinen.

- Det er den største i Nord-Europa, og en av de største i hele Europa. Vi fant ut at vi måtte ha såpass når vi skulle starte opp, sier daglig leder Erlend Nygård Kvalheim til Finansavisen.

Flere profilerte kunder

Den typiske kunden er enhver som trenger en støpeform til produksjon av komponenter i enten glassfiber eller karbon. Eksempler er Kystverket, Siemens, Kongsberg Gruppen eller Palfinger Marine Safety.

På listen over produkter og former Easy Form har tryllet frem, finnes nyutviklede båtskrog, hus til vindturbiner, prototypedeler til Kongsberg Defence og kjempedragen til Hunderfossen familiepark.

Omsetningsmessig har bedriften hatt sine opp- og nedturer.

- Opprinnelig satset vi på lystbåtmarkedet da vi startet i 2005. Så kollapset det markedet. I 2011 så vi veldig på vindmøller. Siden da har vi både hatt samarbeid med Kongsberg Defense, og vi har jobbet med prototyper til nye merder for Cermaq, sier Nygård Kvalheim til Finansavisen.

I 2016 omsatte Easy Form for 21 millioner kroner og fikk et negativt resultat på rundt 0,7 millioner kroner.

Andre økonominyheter:
Finnes det et fjols i aksjemarkedet som er villig til å betale mer enn deg?Forskningssjef anbefaler to aksjer