Kjøpte safe til skilsmissepapirene

I safen på 600 kilo skal den kommende spanske dronningens skilsmissepapirer oppbevares.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor ble det klart at den spanske kronprinsen Felipe, tidligere beiler av norske Eva Sannum, har funnet seg en livsledsager. Han er forlovet med vakre Letizia Ortiz, og bryllupet står i mai.

Hemmelige papirer

Forberedelsene er selvfølgelig i gang for lengst. Nå har en rettsal i Madrid mottatt en 600-kilos safe i laminert stål for å forsikre at skilsmissepapirene til den kommende dronningen ikke faller i gale hender. Det melder nyhetsbyrået AP, som har lest spanske aviser i dag.

Safen kostet rundt 13 500 kroner, og ble innkjøpt av justisdepartementet i Madrid-regionen. Det skjedde etter at en dommer i den lille byen Arganda del Rey rett sør for hovedstaden klaget sin nød. Han mente det ikke fantes noen sikker plass å oppbevare papirene til Letizia på.

Dårlig lys

Letizia Oritz, tidligere nyhetsanker på spansk TV, giftet seg med lærer og forfatter Alonso Guerro i 1998. Et år etter skilte paret seg, og skilsmissepapirene med detaljene omkring separasjonen ble sendt inn til domstolen i Arganda del Ray.

Dommeren fryktet at pairene ville bli stjålet eller at detaljer skulle lekke ut til media, noe som muligens kunne sette Ortiz og kongefamilien i dårlig lys.

De fleste spanjoler er glade for at Felipe har funnet en livsledsager. Flere meningsmålinger tyder på at valget også har falt i smak, til tross for at hun har vært gift tidligere. Felipe er det yngste av kong Juan Carlos og dronning Sofias tre barn. Han har to søstre, og er dermed tronarving.

FORLOVET:</B> Det kom som en overraskelse på spanjolene da kongehuset annonserte forlovelsen mellom Felipe og Letizia i november i fjor.
<B>DEKKET IRAK-KRIGEN:</B> Bildet fra 22. april 2003 viser Ortiz i en moske i Basra. Karrieren i spansk TV er nå over, ettersom bryllupet med tronarvingen står 22. mai.