Kjøpte safe til skilsmissepapirene

I safen på 600 kilo skal den kommende spanske dronningens skilsmissepapirer oppbevares.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I fjor ble det klart at den spanske kronprinsen Felipe, tidligere beiler av norske Eva Sannum, har funnet seg en livsledsager. Han er forlovet med vakre Letizia Ortiz, og bryllupet står i mai.

Hemmelige papirer

Forberedelsene er selvfølgelig i gang for lengst. Nå har en rettsal i Madrid mottatt en 600-kilos safe i laminert stål for å forsikre at skilsmissepapirene til den kommende dronningen ikke faller i gale hender. Det melder nyhetsbyrået AP, som har lest spanske aviser i dag.

Safen kostet rundt 13 500 kroner, og ble innkjøpt av justisdepartementet i Madrid-regionen. Det skjedde etter at en dommer i den lille byen Arganda del Rey rett sør for hovedstaden klaget sin nød. Han mente det ikke fantes noen sikker plass å oppbevare papirene til Letizia på.

Dårlig lys

Letizia Oritz, tidligere nyhetsanker på spansk TV, giftet seg med lærer og forfatter Alonso Guerro i 1998. Et år etter skilte paret seg, og skilsmissepapirene med detaljene omkring separasjonen ble sendt inn til domstolen i Arganda del Ray.

Dommeren fryktet at pairene ville bli stjålet eller at detaljer skulle lekke ut til media, noe som muligens kunne sette Ortiz og kongefamilien i dårlig lys.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.