Kjøpte seg inn i ny sørlandshytte

Nå disponerer kronprinsparet tre ferieeiendommer med strandlinje på Sørlandet.

MER EIENDOM: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit har kjøpt mer eiendom. Her på Fredriksvern i Stavern i sommer.
Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
MER EIENDOM: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit har kjøpt mer eiendom. Her på Fredriksvern i Stavern i sommer. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Siden de giftet seg i 2001, har kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit kjøpt og bygd ut flere fritidseiendommer. Nå har de kjøpt seg inn i en ny ferieidyll, i Søgne kommune på Sørlandet.

- Kronprinsen og kronprinsessen eier halvparten av ei hytte i Søgne. Denne hytta eier Kronprinsparet sammen med Marit Tjessem, som eier den andre halvparten, skriver kommunikasjonssjef Guri Varpe ved Slottet til Dagbladet.

Marit Tjessem er kronprinsessens mor.

  • Les Dagbladets artikkelserie «Kongemakta».

Strandlinje

Hytta er på 77 kvadratmeter og har egen strandlinje og båtplass. Den har to tomter på til sammen tre dekar (ca. tre mål, red.anm.).

Hytta har vært i familien lenge. Den ble lagt ut til salg for rundt 4 millioner kroner i 2010, men ble til slutt solgt for 2,8 millioner kroner. Marit Tjessem brukte deretter en forkjøpsrett til å sikre seg eiendommen.

Dagbladet har spurt Varpe hvor mye kronprinsparet har brukt på å kjøpe seg inn i eiendommen, og hvem av dem som er juridisk eier. Spørsmålene blir besvart i neste uke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer