HØYE MARGINER: Teknologisjef Svein Parnas (t.v.) og daglig leder Arne Pette Omholt i T-Rank leverer skyhøye fortjenestemarginer. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen.
HØYE MARGINER: Teknologisjef Svein Parnas (t.v.) og daglig leder Arne Pette Omholt i T-Rank leverer skyhøye fortjenestemarginer. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen.Vis mer

T-Rank

Kjøpte selskapet fra Telenor for 1 krone

T-Rank leverer aksjonærnettverksanalyser over hele verden.

(Finansavisen): T-Rank ble etablert tilbake i 2006, som et spin-off fra Telenor.

- Vi kjøpte selskapet fra Telenor for 1 krone, sier Parnas til Finansavisen, som er én av seks partnere i selskapet.

T-Rank driver med analyse av aksjonærnettverk, og selskapets tjenester benyttes i stor grad i forbindelse med anti-hvitvasking, der kartlegging av reelle rettighetshavere er en sentral del av jobben. Aksjonærnettverks-analysene brukes også i en rekke andre sammenhenger der det er viktig å avdekke eierforhold til firmaer.

T-Ranks applikasjoner kalkulerer seg angivelig frem til direkte og indirekte eierskap i alle aksjonærstrukturer og genererer aksjonærkart over eiere og datterselskaper av ethvert selskap, ifølge Finansavisen.

- Vi omsatte for 5 millioner kroner i 2017, og resultatet endte på 2 millioner kroner etter at vi tok relativt tunge investeringer i løpet av året, sier daglig leder Arne Petter Omholt i T-Rank, til avisen.

Holder man investeringene i 2017 utenom, er selskapets driftsmarginer helt i verdenstoppen.

- Frem til år har det ikke vært ansatte i selskapet, og vi kunne relativt problemfritt ha driftet selskapet med totale kostnader på rundt en halv million kroner. Det er ingen tvil om at våre driftsmarginer er skyhøye, sier teknologisjef Svein Parnas, til Finansavisen.

Andre økonominyheter:

Laksegründer slakter meglerhusenes prisprognoser
​- Kjøp disse ni aksjene