Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjøpte selv aksjer i klubb

I går kritiserte stortingsrepresentant Grethe Fossum (Ap) TV 2 for å ha kjøpt aksjer i selskapet Brann Stadion A/S. Men som styreleder i avisa Glåmdalen, gikk hun for fem år siden inn for å kjøpe aksjer i eliteserieklubben Kongsvinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KIL Sport A/S har som mål å skape en tryggere økonomisk drift rundt eliteserielaget Kongsvinger, og da selskapet ble opprettet i 1992 gikk lokalavisa Glåmdalen inn med 50 000 i selskapet. Grethe Fossum var da styreleder i avisa.

«Dugnadsløft»

Grethe Fossum husket ikke dette da Dagbladet konfronterte henne i går ettermiddag. Men etter å ha «sjekket hukommelsen», bekrefter hun omstendighetene.

- Glåmdalen var med i et dugnadsløft for å berge et konkursrammet lokalt toppfotballag. Dette var et slags spleiselag, der enkeltpersoner, organisasjoner og næringsliv fikk mulighet til å spytte inn noen kroner. Bakgrunnen var rett og slett å gi et bidrag for å fortsatt opprettholde en toppfotballklubb i Kongsvinger, sier Fossum, som er Arbeiderpartiets talskvinne i familie-, kultur- og administrasjonskomiteen.

Totalt 956 500 kroner kom inn på «dugnadsløftet», som Fossum understreker var ment som et rent bidrag.

- Det var ikke tanken at vi skulle gå inn som en aktiv part i selskapet. Det viser også Glåmdalens handling i fjor vår: Aksjene var da steget til en verdi av 85 000 kroner, men avisa solgte aksjene tilbake til selskapet for den samme summen som vi kjøpte dem for - 50 000.

Ikke aktiv rolle

Hun mener at TV2s motiver er annerledes og synes derfor ikke at sakene kan sammenliknes.

- TV 2 har sagt at de går inn fordi de har kompetanse på å gjøre Brann mer kommersielle. TV-selskapet vil tjene penger på Brann - og de har nok senderettigheter for framtida i tankene, også. Vi hadde ikke slike hensikter da vi bidro med 50 000 i 1992.

- Men uansett - ga ikke Glåmdalens bidrag en slags «goodwill» overfor fotballklubben?

- Nei, det tror jeg ikke. Hvis vi derimot skulle ha hatt en langt mer aktiv rolle i selskapet, ville nok både jeg og flere i styret ha reagert, medgir Fossum.

SA SELV JA:</B> Grete Fossum var også med på å kjøpe aksjer i en fotballklubb.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!